GKV'de Güvenli İnternet Konusu Gündeme Taşındı

Gaziantep Kolej Vakfı’nda Güvenli İnternet konusu gündeme getirildi.

GKV'de Güvenli İnternet Konusu Gündeme Taşındı
İnternet’in doğru kullanıldığında eğitim için güçlü bir araç, amacı dışında kullanılınca tehlikeli bir araç olduğunu ifade eden, Okul Müdürü İsmet Tiryaki ‘’İnternet eğitim için güçlü bir araçtır, bu yönde kullanımın öğrencilerimize çok daha faydalı olacağını, internet ve sosyal medyanın bilinçli kullanılması gerekiyor” dedi.

GKV Özel Liseleri Rehber Öğretmenleri Bilge Bozgeyik Kılıç Tuğçe Çayırgan ve Zehra Doğan tarafından hazırlanan “Güvenli İnternet” konulu seminer büyük ilgi gördü. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde 9 , 10 ve 11. Sınıf öğrencilerine yönelik “Güvenli İnternet” konulu seminerinde internetin eğitim için önemine değinen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri Müdürü İsmet Tiryaki “İnternet eğitim için güçlü bir araçtır, bu yönde kullanımın öğrencilerimize çok daha faydalı olacağını, internet ve sosyal medyanın bilinçli kullanılması gerekiyor. Amacı dışında kullanılan internet birçok toplumsal yaralar açabileceği gibi bireylerin olumsuz etkilenmesine ve toplumsal faciaların oluşmasına da neden olabilecek tehlikeli bir araçtır. Bunun için internet kullanımında amaç dışına çıkılmaması ve internetin eğitime olan büyük katkılarının göz önüne alınması gerekir” şeklinde konuştu.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Lise Rehberlik Servisi Öğretmenleri Bilge Bozgeyik Kılıç, Tuğçe Çayırgan ve Zehra Doğan da yaptıkları sunumlarında internet kullanımının eğitime katkılarını gözler önüne sererek, “Günümüzde internet insanlar arasında etkili bir iletişim kurmanın, bilgiye ve eğitsel kaynaklara ulaşmanın en güçlü ve kolay yollarından birisidir. İnternet ve uygulamalarının eğitimde kullanımı çok çeşitli faydalar ve öğrencilerin gelişimlerine büyük katkılar sağlayabilir.İnternet gençler için hem eğlence, hem paylaşım, hem de bir öğrenme aracıdır, fakat internetin yaygınlaşmasına paralel olarak getirdiği olumsuzluklar yadsınamaz. Bizler internet kullanımında çok dikkatli olmak ve bu mecraları tamamen bilgi edinme ve bilgi paylaşma aracı olarak kullanmak zorundayız. Dünya’da internet kullanımının artmasıyla birlikte dünyamız adeta bir avuç içerisine sığacak kadar küçüldü. Burada bütün bireylerin dikkat etmesi gereken en önemli husus güvenli internet kullanımında amaç dışına çıkmamaktır. Bizler eğitim dünyasında birçok bilgiye çok hızlı bir şekilde bu alandan ulaşırken internette ki bilgi kirliliğine de dikkat etmek gerektiği yönünde uyarılarda bulunuyoruz. Önemli olan doğru kaynaklardan doğru bilgilere ulaşabilmek ve bu bilgileri eğitimde kullanabilmektir” dedi.

Öğrencilerin büyük bir ilgiyle takip ettiği sunum sonunda karşılıklı soru cevaplarla konular pekiştirildi.
Kaynak: İHA