OSMEK'le Kendi İşlerini Kurdular

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (OSMEK) vatandaşları iş sahibi yapıyor.

OSMEK'le Kendi İşlerini Kurdular
OSMEK giyim kursu, kendine ve ailesine kıyafet dikmek ya da küçük bir atölye açarak iş sahibi olmak isteyenlerin vazgeçilmezi oldu. Kurs hocası Nihal Acu, giyim kursunun haftanın 3 günü ve toplam 304 saat olduğunu ifade ederek, “Eskiden genellikle ev hanımları tercih ediyordu, şimdi doktorlar dahil her kesimden kursiyerlerimiz var. Bir şeyler öğrenip kendi ihtiyaçlarını giderme ve kendilerine küçük de olsa bir iş kurmak isteyenler de var. Kişi, sıfırdan gelse bile bu kursu bitirince kıyafet dikmeyi öğreniyor. Kendi giysisini kendi dikecek duruma geliyor. Kurs sonunda atölyelere dikim yaparak para da kazanıyorlar. Evinde oturup dışarı sipariş çalışanlar var” diye konuştu.

Evde sıkıldığı için kursa başladığını anlatan kursiyer Berlin Baykis, “Daha evvel gelmediğim için çok pişmanım. İnşallah bana iyi gelecek. Herkese tavsiye ediyorum. Çok zevkli bir iş” dedi.

Hasta çocuğundan dolayı sürekli hastane hastane gezdiklerini belirten Ümmügülsün Yıldız da, “İyi ki kursa başlamışım. Kafam dağıldı burada. Kendime vakit ayırıyorum. Stresten rahatsızlıklarım başlamıştı. Bu kurs bana iyi geldi. Herkese tavsiye ederim. Kimse çocuğum rahatsız diye kendini eve kapatmasın” diye konuştu.

Kaynak: İHA