Giritli Öğretmenler Ortak Proje İçin İzmir'de

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğü ve Girit Eğitim Müdürlüğü bölgesel ortaklığıyla hayata geçirilen "Bir Eğitim Aracı olarak Görsel Öğretim ve Dijital Öykü Anlatımı" projesi çalışmalarına başlandı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, çalışma için Türkiye'yi ziyaret eden 22 Giritli öğretmen ve eğitim yetkilileri İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi tarafından misafir edildi.

Ziyarette Yahşi iki komşu ülkenin eğitimdeki iş birliğinden memnuniyet duyduğunu belirterek eğitimin evrenselliğinin önemini vurguladı.

Türkiye'deki eğitim sistemi hakkında Giritli öğretmenlere bilgi veren Yahşi, onlarla sohbet ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Çalışmanın "okul eğitimi stratejik ortaklık" projesi olarak yürütüldüğü ve iki komşu ülkenin proje ortaklığına 2015/2018 eğitim-öğretim yılları arasında devam edeceği belirtildi. Proje çalışmaları içerisinde "Öğretmen Eğitim Hareketliliği", "Ulus Ötesi Proje Toplantısı" ve konferans çalışmaları da yer alıyor.

Çalışma kapsamında öğretmenlerin ders konularını dijital-görsel materyaller kullanarak işlemesi ile öğrencilerin eğlenerek öğrenmesini ve bilgiyi kalıcı hale getirmesini sağlayan bir öğretim modeli olan "Visi Teaching" modeli uygulanacak.

İki ülke arasında uygulanan proje sonunda ise Visi-e-Rehber, örnek Visi-Dersleri, Visi-oyunlar ve görsel öğrenme raporu yayınlanacak. Fikri çıktılar açık eğitim kaynağı olarak Visi-e-Platform'da öğretmenlerin kullanımına sunulacak.

Kaynak: AA