Samsat'ta 29 Ekim Coşkusu

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk koyma töreniyle başladı.

Samsat'ta 29 Ekim Coşkusu
Kaymakamlık Makamında düzenlenen tebrikat töreninde ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Konferans Salonunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okuyarak, türkü ve şarkılar seslendirildi. Kahta Kaymakamı ve Samsat Kaymakam Vekili Ahmet Gazi Kaya, bayram dolayısıyla yaptığı konuşmasında cumhuriyetin ülkenin en büyük kazanımı olduğunu, Türk Milletinin ülkesi uğruna neler yapabileceğini Çanakkale’de nasıl bütün dünyaya gösterdiyse, cumhurbaşkanımızın kararlılığı ve vatandaşlarımızın vatanseverliği ile 15 Temmuz’da da aynı ruhla ile gösterdiğini ifade etti.

Türk milleti bugüne kadar değerlerine, devletine ve cumhuriyete nasıl sahip çıktıysa bundan sonrada aynı kararlılıkla sahip çıkacağını belirten Kaymakam Kaya, devletin her geçen gün büyüdüğünü ve bütün dünyanın ülke üzerinde hesapları olduğunu, bunun için de çok çalışmamız gerektiği ve uyanık olmanın gerektiğini ifade etti.

Cumhuriyet konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Ahmet Gazi Kaya, Belediye Başkanı Yusuf Fırat ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın tarafından ödüllerin verilmesi ile tören sora erdi.
Kaynak: İHA