Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nun Konya Eğitimleri Başlıyor

Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 'Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nun Konya eğitimleri 1 Şubat'ta başlayacak Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Kıvrak: 'İl il gezerek girişimci kadınlara sürdürülebilir şirket yönetimi üzerine ücretsiz eğitim veriyoruz'.

Garanti Bankası'nın desteklediği 'Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nun Konya eğitimleri 1 Şubat'ta başlayacak.

Garanti bankası açıklamasına göre, Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle 2012 yılında başlayan Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesi kapsamında verilen eğitimlerin 20. durağı Konya oluyor.

Boğaziçili akademisyenlerin, işletme, müşteri ilişkileri, yönetim becerileri, finans ve insan kaynakları konularında yaklaşık 1 ay süresince eğitim vereceği projenin Konya etabı, Konya Ticaret Odası’nın desteğiyle düzenleniyor. Eğitime katılmak isteyen adayların, başvurularının geçerli olabilmesi için online başvurularının ardından 30-31 Ocak 2017 tarihlerinde kesin kayıt yaptırmaları gerekiyor.

1 Şubat’ta başlayacak ücretsiz eğitimlerle, kadın girişimcilerin, işletmelerinin sürdürülebilirliği için ihtiyaç duyduğu bilgi birikimini ve vizyonu genişletmek amaçlanıyor.

- 'Bin 500 kadın girişimciye, BÜYEM tarafından sertifika verildi'

Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, 'Garanti, Türkiye gibi gelişen ekonomiler için kadın iş gücünün ne kadar önemli olduğunun farkındalığıyla 2006 yılında harekete geçerek, kadın girişimciliğini farklı bir segmentte değerlendiren ilk banka oldu. Geçtiğimiz yıl, kadın girişimcileri odağına aldığımız ve onları daha da güçlendirmek üzere çıktığımız bu zorlu yolda, 10. yılımızı kutlamanın gururunu yaşadık.' bilgilerini verdi.

Girişimci kadınları güçlendirmek amacıyla başladıkları çalışmaları, finansmana erişim, cesaret, eğitim ve yeni pazarlara açılma olmak üzere 4 temel alanda yoğunlaştırdıklarını aktaran Kıvrak, şöyle devam etti:

'Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’yle 2012’de başlattığımız Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle, il il gezerek girişimci kadınlara sürdürülebilir şirket yönetimi üzerine ücretsiz eğitim veriyoruz. Kadın girişimcilerin mesleki donanımını ve iş hayatındaki varlığını güçlendirmeyi, kalıcı ve sürdürülebilir kılmayı en önemli önceliğimiz olarak görüyoruz.

Projeyle, bugüne kadar 18 ilde eğitimi başarıyla tamamlayan bin 500 kadın girişimciye, BÜYEM tarafından sertifika verildi. 1-24 Şubat 2017 tarihleri arasında, Konya Ticaret Odası’nda gerçekleştireceğimiz eğitimlere tüm kadın girişimcileri bekliyoruz.'
Kaynak: AA