Besni TSM'den Kanser Uyarısı

Besni Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) Doktoru Onur Dengiz, bağırsak, rahim ağzı ve meme kanserlerinin veri taramalarının aile hekimlerince ücretsiz olarak yapıldığını bildirdi.



Dr. Dengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle bağırsak, rahim ağzı ve meme kanserlerinin ilk teşhisinin önemli olduğunu belirtti.

Bu tip kanserlerin veri taramasının aile hekimleri ve Toplum Sağlığı Merkezince ücretsiz olarak yapıldığını ifade eden Dengiz, 'Vatandaşlar, kanser veri taramasını ücretsiz olarak yapıldığı konusunda yeterince bilgi sahibi değil. Bu konuyla ilgili çalışma başlattık.' dedi.

Erken teşhis ve ekonomiye katkı için vatandaşlara çağrıda bulunan Dengiz, şunları kaydetti:

'Bu aşamaya kadar taramalarla ilgili özellikle tek tek belirtmek gerekirse rahim ağzı, meme ve bağırsak kanserleriyle ilgili belediyeden anonslar yaptırmaya başladık. İlçede birçok aile hekimi A sınıfı grubuna giriyor ve aile hekimlerinden bu hizmet talep edildiği zaman ücretsiz olarak yapılıyor. Bu aşamada özellikle 50-70 yaş arası grubun yoğun olduğu kahvehanelerde bilgilendirme broşürleri dağıttık. Bundan sonraki süreç için de bu broşürleri okullardaki öğrenciler aracılığıyla ailelerine ulaştıracağız.'

Kaynak: AA