Coca-Cola İçecek FTSE4GOOD Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi'nde

Coca-Cola İçecek (CCI), sürdürülebilirlik performansıyla FTSE4GOOD Gelişmekte olan Piyasalar Endeksine girdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, FTSE4GOOD Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi, şirketlerin küresel olarak belirlenen çevre, toplum ve yönetişim standartları konusundaki performanslarını değerlendirerek yatırımcıların dikkatine sunuyor.

Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan’da 10 ülkede 25 fabrika ve 10 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek, Londra Borsası ve Financial Times ortaklığında, bağımsız bir organizasyon olan FTSE tarafından bu yıl ilk kez hayata geçirilen FTSE4GOOD Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi'nde yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CCI Üst Yöneticisi (CEO) Burak Başarır, 20 ülkeden 457 şirketin oluşturduğu endekste yer almanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “CCI olarak sürdürülebilirlik alanında gösterdiğimiz yüksek performans ile bu endekste yer almaktan dolayı gurur duyuyoruz. İçinde yaşadığımız topluma ve paydaşlarımıza değer yaratmak için çevre, toplum ve yönetişim alanlarında uluslararası standartlarda yürüttüğümüz çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.' ifadelerini kullandı.

2016-2017 döneminde BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne bir kez daha dahil olan CCI, aynı zamanda Birleşmiş Milletler “Küresel İlkeler Sözleşmesi 100 Endeksi”nde listelenen ilk ve tek Türk şirketi olma ayrıcalığına sahip bulunuyor.

Morgan Stanley tarafından hazırlanan MSCI Global Sürdürülebilirlik Endeksi’nde de yer alan CCI, aynı zamanda dünyanın en yaygın ve kapsamlı sürdürülebilirlik ve çevre yönetimi inisiyatiflerinden biri olarak tanınan Karbon Saydamlık Projesi’nde (CDP) de 2011 yılından bu yana Türkiye’nin iklim liderleri arasında gösteriliyor.

Kaynak: AA