Hayvanat Bahçesi 'Fok Gösterileri'yle Ziyaretçi Çekiyor

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesindeki fok gösterileri, büyük ilgi görüyor Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Özsöyler: 'Buraya gelen ziyaretçilerin yüzde 90'ı fok gösterilerini izliyor. Gösteriler hem yetişkinlere hem çocuklara hitap ediyor. Fok gösterisi hayvan sevgisini de aşılıyor'

FERİDE PELİN İNAL - Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesinin ziyaretçi sayısı fok gösterileri sayesinde arttı.

Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesinde 300 türden ortalama 7 bin hayvan bulunuyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesine Meksika'dan getirilen foklar, ziyaretçilerden, özellikle de çocuklardan yoğun ilgi görüyor.

Hayvanat bahçesini ziyarete gelen vatandaşlar, haftada 6 gün gösteri yapan fokları izleyerek eğlenirken, bu gösterilerle kentin turizmine ve ekonomisine de katkı sunuluyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fok gösterilerinin yoğun talep gördüğünü söyledi.

Yaklaşık 5 yıldır fok gösterilerinin sürdüğünü anlatan Özsöyler, 'Bunun için Meksika'dan özel ekip getirdik. Foklar çocuklar ve büyükler için gösteriler yaparak insanları hayvanat bahçesine çekiyor.' dedi.

- 'Çocuklar onlara dokunuyor, öpüyor'

Hayvanat bahçesine gelen ziyaretçilerin fok gösterilerine büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Özsöyler, şöyle konuştu:

'Çevre illerden, yurt dışından çok fazla ziyaretçimiz oluyor. Hayvanat bahçesi şehrimizin bir cazibesi haline geldi. Buraya gelen ziyaretçilerin yüzde 90'ı fok gösterilerini izliyor. Hem yetişkinlere hem çocuklara hitap ediyor. Fok gösterisi hayvan sevgisini de aşılıyor. Çocuklar onlara dokunuyor, öpüyor, böylece hayvanları sevmeyi öğreniyorlar.'

Celal Özsöyler, geçen sene yaklaşık 3 milyon kişinin hayvanat bahçesini ziyaret ettiğini belirterek, 2016 yılının ilk 8 ayında da bu rakamın 1 milyon 970 bin olarak gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA