Bıçak Ustalarının Kurban Bayramı Mesaisi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Şanlıurfa'daki Bıçakçılar Çarşısı'na vatandaşların taleplerini karşılayabilmek için yoğun mesai harcıyor Bıçak ustası Abacı: 'Bıçakçılık bizim baba mesleğimiz. Kendi markamızda bıçaklar üretip satıyoruz. Bugünlerde bayram dolayısıyla yoğunluk yaşıyoruz'

Şanlıurfa'da Kurban Bayramı'na sayılı günlere kala Bıçakçılar Çarşısı'ndaki ustalar, vatandaşlardan gelen talepleri yetiştirebilmek için yoğun mesai harcıyor.

Merkez Eyyübiye ilçesi Haşimiye Meydanındaki Bıçakçılar Çarşısında faaliyet gösteren bıçak ustaları, vatandaşların getirdiği bıçak, satır, zırh ve mutfak robotu bıçağı gibi aletleri tamir edip, keskinleştiriyor.

Kurban Bayramı dolayısıyla yoğunluğun yaşandığı çarşıda ustalar, fazla mesai yapıyor.

Kentte yaklaşık 40 yıldır bıçak ustalığı yapan Mustafa Abacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baba mesleği bıçakçılığı ailece 75 yıldır yaptıklarını söyledi.

Kurban Bayramı öncesinde yoğunluklarının arttığını ifade eden Abacı, 'Bıçakçılık bizim baba mesleğimiz. Kendi markamızda bıçaklar üretip satıyoruz. Bugünlerde bayram dolayısıyla yoğunluk yaşıyoruz.' dedi.

Bıçak alırken yerli malların tercih edilmesini öneren Abacı, 'Vatandaşlarımız bıçaklarını son güne bırakmadan erkenden getirip tamirini yaptırsınlar ve bıçaklarını keskinleştirsinler. Bayrama az zaman kaldığında hem yoğunluk yaşanıyor hem de bıçakları istedikleri gibi olmuyor. Biz burada bıçakları 2, satırları 3, zırhları ise 5 liradan keskinleştiriyoruz. Bıçak fiyatları da uygun. 3 liradan 30 liraya kadar bıçaklarımız mevcut. Vatandaşlar Çin malı yerine yerli malı bıçakları alsın. Yerli malı bıçaklar daha uzun ömürlü.' diye konuştu.

- 'Sağlam bıçakla kurban işlemi çabuk tamamlanır'

Bıçak ustası Hüseyin Nacaroğlu da 20 yıldır bıçak ustalığı yaptığı belirterek, 'Bıçak keskinleştirmek sabır işi, aceleye gelmez. Vatandaşlarımız bıçaklarını ne kadar erken getirirlerse o kadar iyi olur. Çünkü kurbanda kullanacakları bıçakların iyi olması gerekir. Hayvana eziyet çektirilmemeli. Sağlam bıçak kullanıldığı zaman kurban işlemleri çabuk tamamlanır.' dedi.

Kent dışından gelen Mustafa Demir de Viranşehir ilçesinde Kurban Bayramı hazırlığı yaptığını ifade ederek, 'Kurbanda kullanacağım bıçakları keskinleştirmek için geldim. Yanımda 4 bıçak getirdim. Onları hazırlayıp kısmet olursa bayramda kullanacağım. İnşallah hayırlı bir bayram geçiririz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA