Kepez'deki Yaz Okulu Kurslarına Bin Öğrenci Katıldı

Kepez Belediyesinin, eğitim süreçlerine katkı sağlamak amacıyla ilk kademe öğrencilerine yönelik 5 ayrı branşta ve 10 farklı noktada açtığı yaz okulu kurslarına, bin öğrencinin katıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK) bünyesinde 10 farklı noktada ve 5 ayrı branşta yaz okulu açıldı. Bin öğrencinin katıldığı ve ücretsiz olan yaz okulunda öğrencilere, Kur'an-ı Kerim, İngilizce, bilgisayar, drama ve satranç, Türkçe, matematik ve fen bilimleri branşlarında dersler verildi.

Kursta, EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı, hayvanat bahçesi gezileri ve sinema gibi aktiviteler de yer aldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Sakarya Kurs Merkezindeki ve Osman Gazi Semt Konağı'ndaki yaz kurslarını ziyaret etti.

Yaz Okulları Projesi'nin çocukların eğitim hayatlarına katkı sağlaması bakımından önemli bir çalışma olduğuna dikkati çeken Tütüncü, 'Öğrencilerimiz, yaz okulunda yıl içerisinde okullarında gördükleri derslerin bir kısmını tekrar etme fırsatı buluyor. Bunların yanında çocuklarımız, Kur'an-ı Kerim, İngilizce, drama ve satranç gibi farklı beceriler kazandıracak yeni ders programlarıyla buluşuyor. Çalışmalarımızla çocuklarımıza hem iyi bir yaz tatili armağan edebilmeyi hem de güzel arkadaşlıklar, sosyal etkinlikler içinde olabilmelerini amaçlıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Tütüncü, yaz okulunda emeği geçen idareci ve eğiticilere de teşekkür etti.

Kaynak: AA