Şiran'da 'Ailemle Okuyorum' Projesine Yoğun İlgi

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde Atatürk İlk/Ortaokulunda hayata geçirilen ‘Ailemle Okuyorum’ projesi veliler ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Şiran'da 'Ailemle Okuyorum' Projesine Yoğun İlgi
Şiran Atatürk İlk/Ortaokulu tarafından okullar hayat olsun ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen ve çocuklara okuma alışkanlığının kazandırılmasını amaçlayan “Ailemle Okuyorum” projesi sona erdi.

Ailelerin haftanın en az iki gününde “okuma saatleri” belirleyerek çocuklarıyla okuma gerçekleştirdiği projede, çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve çocuklarla ailelerin bir bütün halinde kitap okuma ve doğru kitapları seçme bilincini kazanması amaçlandı.

Şiran Atatürk İlk/Ortaokulu olarak bugüne kadar yapılan kitap okuma projelerinden farklı bir çalışma yaptıklarını kaydeden Atatürk İlk/Ortaokulu Müdür Yardımcısı Tuncay Üçüncü, 56 velinin öğretmenler tarafından seçilen kitapları 60 günlük süreçte öğrencisiyle birlikte okuduklarını, süreç sonunda veli ve öğrencileri birlikte girdikleri bir sınavla değerlendirmeye aldıklarını söyledi.



Dereceye giren veli ve öğrencileri tebrik eden Üçüncü, “Kaybedenin olmadığı bu projemizi ilerleyen yıllarda tüm velilerimizin katılımı ile yapacağımıza inanıyoruz. Başta Okul Müdürümüze, öğretmenlerimize, veli ve öğrencilerimize her türlü destek ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Okuyan, düşünen ve konuşan bir toplum olmak dileğiyle” dedi.

Okul bünyesinde yapılan bu çalışmanın Türkiye’de ki kitap okuma alışkanlığını aile bazında değerlendirip, bu konuda bir farkındalık oluşturmak için yapıldığını dile getiren Üçüncü, Türkiye’de kitap okuma alışkanlığının birçok Afrika ülkesinin gerisinde kaldığına dikkat çekti.
Kaynak: İHA