Kartepe'de Çevre Denetimlerinde Ramazan Hassasiyeti

Kartepe Belediyesi, ilçede insan ve çevre sağlığına zarar verilmesinin önüne geçmek için denetimlerine ramazan ayında da hız verdi.

Kartepe'de Çevre Denetimlerinde Ramazan Hassasiyeti
Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin nezaretindeki ekipler, Ramazan ayı boyunca sürecek çevre denetimlerine devam ederken, gelen ihbarları da tek tek değerlendiriyor. Zabıta ekipleri ile birlikte Köseköy mahallesinde bahse konu adreste inceleme yapan Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, 50-60 adet atık varil içerisinde kokuya sebebiyet veren soya atıklarının olduğunu tespit etti. Ekipler atık sahibini uyararak, atıkların kaldırılmasını sağladı.

Kartepe Belediyesi ekipleri, ilçede çevre ve görsel kirliliğin önüne geçmek adına tespitlerde bulunurken bu tür davranışlarda bulunanlar hakkında da yasal işlemler uygulamaya devam edeceklerini belirttiler. Ekipler, gelişi güzel atılan veya dökülen hafriyatlar, inşaat ve yıkıntı atıkları, kimyasal ve evsel atıkların yol kenarlarına, bahçelere, tarla ve arsalara dökülmemesi gerektiğini belirterek, vatandaşları bu konuda uyardı.
Kaynak: İHA