İzmir Emniyeti'nden Atalay Filiz açıklaması

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Bozyaka Emniyet Müdürlüğü'nde Atalay Filiz'in yakalanmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

İzmir Emniyeti'nden Atalay Filiz açıklaması
İzmir Emniyeti'nden Atalay Filiz açıklaması
İstanbul ve Ankara'da öldürülen 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz (30), İzmir'in Menderes ilçesinde minibüste yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Bozyaka Emniyet Müdürlüğü'nde Atalay Filiz'in yakalanmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Uzunkaya 'Üzerinde kendi adına düzenlenmiş pasaport var en son 2012 yılında Endonezya'ya çıkış yapmış. Başkaları adına düzenlenmiş sahte kimlik var 3 adet sahte ehliyet var. 14 adet faal olan kredi kartları var. 2 adet avcı komando bıçağı nitelikle bıçak var biber gazı var 10 bin TL 3.500 avro yabancı para var. Bir Fransız vatandaşının vatandaşlık belgesi var. Valizlerinde eşya giysi kitapları varmış daha sonra bunları değişik yerlerde çöplere atmış.' dedi.

İzmir Emniyeti'nden Atalay Filiz açıklaması

Uzunkaya şöyle konuştu:

''Bugün 07.30 sıralarında Gümüldür'de yakalanmıştır. Gerçekte ayın 27'sinde İstanbul'da İstanbul'da işlenen 3. cinayetten sonra ilimize geldiği Buca ilçesinde bir internet kafede 3.5-4 saat süreyle bir takım temaslar kurduğu kalacağı yer konusunda arayışlar olduğu daha sonraki kayıtlardan teslim edildi. Ayın 27'si ile 30'u arası süreçte 31 Mayıs'a kadar İzmir'de olduğunu öğreniyoruz. 29'un Buca'daki bekar evinde kalıyor. 31 Mayıs sabahı valizleriyle birlikte il merkezinden ayrılıyor. Atalay Filiz'in babasının görevi nedeniyle İzmir'i tanıyor olmasından kaynaklı Gümüldür Özdere civarında kaldığı anlaşılıyor. Bir kaç gün pansiyonlarda arazide kalmış sahillerde ormanda kalmış. Geçmişte doğada barınma konusundaki becerileri nedeniyle yeme içmeyi doğadaki doğal imkanlardan temin ettiği anlaşılıyor. Sabah Gümüldür-İzmir seferi yapan minibüste bir vatandaşın ihbar yapması üzerine arkadaşkarımız kapama noktaları oluşturuyorlar.

Şahıs bindiği minibüsü terk ediyor başka minibüse biniyor. Duyarlı bir vatandaşımız ikinci minibüse bindiğini bildiriyor. Şahıs minibüs içerisinde alınıyor. Duyarlılık gösteren iki haftayı aşkın bir süre içinde şahsa benzerliği nedeniyle her türlü ihbar ve bilgi kanallarını zorlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İhbarı yapan vatandaşı ödüllendireceğiz. Üzerinde kendi adına düzenlenmiş pasaport var en son 2012 yılında Endonezya'ya çıkış yapmış. Başkaları adına düzenlenmiş sahte kimlik var 3 adet sahte ehliyet var. 14 adet faal olan kredi kartları var. 2 adet avcı komando bıçağı nitelikle bıçak var biber gazı var 10 bin TL 3.500 avro yabancı para var. Bir Fransız vatandaşının vatandaşlık belgesi var. Valizlerinde eşya giysi kitapları varmış daha sonra bunları değişik yerlerde çöplere atmış. 3 yıldır ailesiyle temasının olmadığını biliyoruz.''