BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

'Dokunulmazlıklar meselesini gündeme Cumhurbaşkanı getiriyor, hükümet partisi getiriyor ama üzerinden aylar geçiyor hala bir kıpırdanma yok. Hala bu hainlerin dokunulmazlıkları neden kaldırılmıyor?'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Dokunulmazlıklar meselesini gündeme Cumhurbaşkanı getiriyor, hükümet partisi getiriyor ama üzerinden aylar geçiyor hala bir kıpırdanma yok. Hala bu hainlerin dokunulmazlıkları neden kaldırılmıyor?' dedi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısındaki konuşmasına, İslam aleminin Regaip Kandili'ni kutlayarak başladı.

Suriye tarafından atılan ve Kilis'e düşen roket mermileri dolayısıyla üç vatandaşın yaralandığını belirten Destici, yaşanan olayı şiddetle kınadı, yaralanan vatandaşlara da acil şifa diledi.

- AA'nın 96. kuruluş yıl dönümü

Konuşmasında, Anodolu'nun sesini dünyaya duyurmak amacıyla kurulan Anadolu Ajansının 96. kuruluş yıl dönümünü de kutlayan Destici, AA'nın devletin ajansı olması hasabiyle tarafsız habercilik anlayışını daha üst seviyelere çıkaracağına inandığını ifade etti.

Destici, 'Hem Türkiye'de hem de dünyanın çeşitli ülkelerinde geniş bir ağa sahip AA'nın, iktidarı ile muhalefeti ile tüm kesimlerin sesi ve soluğu olmasını, tarafsızlığını korumasını daha üst düzeye çıkarmasını diliyorum. Kuruluşundan beri emeği geçen ve yaşamını yitiren çalışanlarına Allah'tan rahmet diliyorum. Bu güzide kuruluşu ayakta tutan yöneticisinden çalışanına kadar herkesi tebrik ediyor, nice 96 yıllar temenni ediyorum.' diye konuştu.

Destici, dokunulmazlıklara ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

'Dokunulmazlıklar meselesini gündeme, Cumhurbaşkanı getiriyor, hükümet partisi getiriyor ama üzerinden aylar geçiyor hala bir kıpırdanma yok. Hala bu hainlerin dokunulmazlıkları neden kaldırılmıyor? Sayın Cumhurbaşkanı bu konuyu dün yeniden dile getirdi. Siz korkarsanız, cesur olamazsanız, hainleri cesaretlendirmiş olursunuz. Top çevirmeyi bırakın ve bu dokunulmazlıklar meselesini bir an evvel çözüme kavuşturun.'

- 'Bu duruşun karşılığı verilmeli'

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan krizle ilgili düşüncelerini aktaran Destici, Ermenistan'ın Yukarı Karabağ bölgesini işgal ettiğinin açık şekilde ortada olduğunu ileri sürdü.

Destici, 'Orada bağımsız bir Karabağ oluşturmaya çalışıyorlar. Ermenistan'ın uydusu olacak bir bölge oluşturmaya çalışıyorlar. Azerbaycan haklı bir mücadele veriyor ve Türkiye'nin de güçlü şekilde, korkusuzca Azerbaycan'ın yanında bulunması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanı veya Başbakan'ın acilen bir Azerbaycan ziyareti yapması lazım. Bizim acı günümüzde Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Türkiye'yi ziyaret etti. Onun gösterdiği bu duruşun mutlaka karşılığı verilmelidir.' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini kınayan Destici, toplumun genel bir ahlak probleminin olduğunu ve bu problemin giderek arttığını savundu.

Destici, 'Maalesef seviye yerlere kadar inmiş vaziyette. TBMM'de bu tür konuşmaların ve tartışmaların yaşanıyor olması da ayrıca üzüntü verici.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA