Yapı Kredi Altın Günleri

Yapı Kredi'nin müşterilerine özel hazırladığı altın mevduat hesabı kapsamında düzenlenen, 'Altın Günleri', 21-22 Nisan'da Kocaeli'de başlayacak.



Yapı Kredi'den yapılan yazılı açıklamada, bankanın müşterilerine özel olarak hazırladığı altın mevduat hesabı kapsamında düzenlenen altın günlerinin, 21-22 Nisan'da bankanın İzmit Şubesi'nde gerçekleştirileceği belirtildi.

Etkinliğe kıymetli metallerin üretimi ve alım-satımını yapan nadir metal rafineri eksperlerinin de katılacağı ifade edilen açıklamada, eksperlerin müşterilerin çeyrek, yarım, Cumhuriyet altını ile altın ziynet eşyasını değerlendireceği bildirildi.

Altınların, 24 ayar karşılığı saf altın miktarının nadir metal eksperleri tarafından hesaplanarak tutanağa yazılacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Yapı Kredi, altınların değerini miligram olarak müşterinin altın hesabına yatırıyor. Müşteri, fikrini değiştirirse aynı gün içerisinde mesai bitimine kadar altınlarını geri alabiliyor. Altınların altın olarak geri çekilmesi durumunda bu işlem sadece 1 kilogram ve katları şeklinde yapılabiliyor. Yapı Kredi'nin bu etkinliği sayesinde banka müşterileri altınlarını bozdurmadan hesaplarında değerlendirebiliyor. Bu sayede altınlar zarara uğramadığı gibi çalınma veya kaybolma riskleri de ortadan kalkıyor. İstendiği zaman nakde çevrilebilen altınlar, alım-satım işlemi olmadığı için kur kaybına uğramıyor. Yapı Kredi altın hesaplarına banka şubelerinin yanı sıra internet şubesi, telefon bankacılığı, mobil şube ve ATM'lerden de ulaşılabiliyor. Altınların 100 bin liraya kadarı, mevduat güvencesi altına alınıyor.'

Açıklamada, etkinlik hakkında daha fazla bilginin 'yapikredi.com.tr' adresinden ya da bankanın İzmit Şubesi'nden alınabileceği bildirildi.

Kaynak: AA