CHP Sakarya Milletvekili Özkoç Açıklaması

'Karasu'daki BMC Fabrikasına diyelim ki 4 bin işçi alınacak, bu işçiler Tuzla, Kocaeli, Pendik ve Gebze'den değil Sakarya'dan olması gerekiyor'.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, 'Karasu'daki BMC Fabrikasına diyelim ki 4 bin işçi alınacak, bu işçiler Tuzla, Kocaeli, Pendik ve Gebze'den değil Sakarya'dan olması gerekiyor' dedi.

Partisinin İl Başkanlığında düzenlediği toplantıda konuşan Özkoç, son 8 aylık dönemin Türkiye'de çok ender rastlanan olayların geliştiği bir süreç olduğunu söyledi.

Özkoç, bu süreç içerisinde iki genel seçim geçirdiklerini anımsattı.

Karasu'da yapılacak olan BMC Fabrikasına 4 bin işçi alınacağının söylendiğini belirten Özkoç, 'Ben biliyorum ki 4 bin işçi orada olmayacak ancak inşaat ve farklı aşamalarla birlikte bu sayı gerçekleşebilir. Karasu'daki BMC Fabrikasına diyelim ki 4 bin işçi alınacak, bu işçiler Tuzla, Kocaeli, Pendik ve Gebze'den değil Sakarya'dan olması gerekiyor' diye konuştu.

Özkoç, Sakarya'ya 20 bin metrekarelik bir alanda Bölge Adliye Mahkemesi yapıldığını, parti olarak bu mahkemelerin kurulmasını desteklediklerini belirterek, 'Bina yapıldıktan sonra bu adliye mahkemesinden vazgeçildi' dedi.

Yargı sisteminde büyük bir eksikliği gidereceği belirtilen Bölge Adliye Mahkemesi sayısının uygulamaya dört ay kala yarıya düşürüldüğünü söyleyen Özkoç, şöyle devam etti:

'Bölge Adliye Mahkemesi kurulmasından vazgeçtiğiniz Sakarya dahil 8 ilde söz konusu mahkemelerin oluşturulması için ne kadar alt yapı yatırımı yapıldı? Bölge Adliye Mahkemesi olarak hazırlanan binalara ne olacak? İktidar partisine mensup bir milletvekili 'Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi iddia edilenin aksine kapatılmadı' yönünde bir ifade kullandı. HSYK kararı ortadayken Bölge Adliye Mahkemesinin kapatılmaması söz konusu mu? Kapatılmadıysa mahkeme ne zaman faaliyete geçecek? Şayet kapatıldıysa kamuoyu yeni bir belirsizlikle meşgul edilmekte, kamuya duyulan güven daha fazla zedelenmektedir.'
Kaynak: AA