Yardımeli Derneği Diyarbakır Ve Mardin'e Gıda Malzemesi Gönderdi

Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği, Diyarbakır ve Mardin'deki yardıma muhtaç ailelere dağıtılmak üzere gıda malzemesi gönderdi.



Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Konya Selsebil Derneği'nin de desteğiyle düzenlenen mağdur ve muhtaç ailelere yönelik gıda yardımı bugün yola çıktı.

Diyarbakır'a bir tır, Mardin'e ise bir kamyon olmak üzere gönderilen yardımlar, kısa zamanda illere ulaşıp ihtiyaç sahibi ailelere temsilcilikler ve gönüllüler aracılığıyla teslim edilecek.

Söz konusu yardımının yanı sıra 6 Şubat Cumartesi günü İstanbul genel merkez deposundan gönderilen 30 bin adet bebek maması da bölgelere ulaştı.

Derneğinin mülteci ve yoksullara yönelik başlattığı 'Kardeşlerimiz üşümesin' yardım kampanyası bağışçıların desteğiyle devam ediyor.

Öte yandan dernek, sınırdaki son gelişmelerden bu yana Bayırbucak Türkmenlerinin yanında olmak için İstanbul ve Anadolu'daki temsilciliklerin de desteğiyle 4 tır yardım gönderdi. Bu yardımlarda 20 ton kuru gıda, bebek maması, bebek bezi, kışlık kıyafet ,bot, soba, battaniye ve yatak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Kaynak: AA