Engellilere 85 Akülü Araç Dağıtıldı

Afyonkarahisar Belediyesi, kentteki engellilere 85 adet akülü araç dağıttı.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından, kentteki engellilere 85 adet akülü araç dağıtıldı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törende, engellilerin hayat standartlarının yükseltilmesine yönelik birçok çalışmaya imza attıklarını söyledi.

Engellilere akülü araç dağıtımında Türkiye’de ilk sırada olduklarını belirten Çoban, şöyle konuştu:

'Bugüne kadar 497 akülü araç dağıttık ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu akülü araçları sadece Afyonkarahisar'da değil Türkiye’nin dört bir yanında yaşayıp da bize ulaşan engelli kardeşlerimize verdik. Isparta, Eskişehir, Kütahya, Çorum, Tokat, Siirt ve Iğdır’da yaşayan engelli kardeşlerimize akülü araç gönderdik.'

Belediye başkanı olarak park, yol, kaldırım ve arıtma tesisleri yaptığını ama bugünkü törende yaşadığı mutluluğu hiçbirinde yaşamadığını vurgulayan Çoban, bu organizasyonun bütün sivil toplum kuruluşlarına örnek olmasını diledi.

Akülü araçların temininde Belçika’da yaşayan Emirdağlı vatandaşların kurduğu Emirdağ Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine (EYAD) teşekkür eden Çoban, bu tür etkinliklerin ileriki yıllarda da süreceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından akülü araçların temin edilmesine katkı sağlayanlara, protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi. Daha sonra Belediye Başkanı Çoban ve protokoldekiler, engellilere araçlarını teslim etti.

Kaynak: AA