Ukrayna'dan Rus Yayınlarına Sınırlama

Parlamentoda çıkarılan yasa ile Rusya’dan getirilecek kitap, dergi gibi yayınların ülkeye sokulmasına kısıtlama getirildi.

Ukrayna Parlamentosu, Rusya'dan getirilecek kitap, dergi gibi yayınların ülkeye sokulmasının kısıtlanması kararı aldı.

Parlamento Genel Kurulunda 237 milletvekilinin oyuyla kabul edilen yasa, Rusya’dan ve işgal altındaki Ukrayna topraklarından kitap, dergi gibi basılı ürünlerin getirilmesini belli şartlara bağlıyor.

Yasaya göre, Rusya’da basılan, Rusya’dan ya da işgal altındaki Ukrayna topraklarından getirilen basılmış yayınlar izne tabi tutulacak.

Ukrayna aleyhinde propaganda yapan yayınların ülkeye sokulmasına yasak getiren yasayla komünizm, sosyalizm, faşizm propagandası yapan ve Rus saldırganlığını destekleyen yayınlar da engelleniyor.

Yasayla enformasyon alanında devlet politikasına uygun olan yayınların listesinin internet sayfasından yayınlanması şartı getirildi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Vyaçeslav Kirilenko, bu yasa ile Ukrayna kitap pazarını korumayı ve Rusya’nın Ukrayna aleyhinde propagandasını önlemeyi amaçladıklarını söyledi. Kirilenko, yasanın geçici özelliğe sahip olduğunu belirterek Rusya’nın Ukrayna ile ilişkilerinde saldırganlığı bırakması halinde yasanın iptal edilebileceğini ifade etti.
Kaynak: AA