'Artuklu'dan Irak'a Ortak Kültürün İzinde' Etkinliği

Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsünce, Mevlana Kültürel Etkileşim Programı kapsamında 'Artuklu'dan Irak'a Ortak Kültürün İzinde' etkinliği düzenlendi.

Irak'taki üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerindeki akademisyen ve öğrencilerin katıldığı etkinlik, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, etkinlikte yaptığı konuşmada, dillerin, dinlerin ve medeniyetlerin bir arada bulunduğu, aynı toprağı paylaştığı, aynı kültür ve medeniyet içinde yoğrulduğu bir havzada bulunan Mardin'de, Irak'ın kuzeyinden gelen öğrenci ve akademisyenleri ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

'Bölgede Kürt, Türk, Arap ve Süryani yıllardır bir arada yaşadı. Diyarbakır'dan başlayıp Kerkük'ün Süleymaniye'nin tepesine, Halep'in ötesini de kapsayan coğrafya içinde yaşayanların tamamı, Arapça, Kürtçe ve Türkçe'yi birlikte kullandı.' diyen Ağırakça, üniversitelerinin Zaho, Erbil, Süleymaniye ve Kerkük Üniversitesi ile sürekli irtibat halinde olduğunu ve müşterek ilmi projeleri hayata geçirdiğini kaydetti.

Şair Mehmet Atilla Maraş'ın okuduğu şiirlerin ardından etkinlik sona erdi.

Etkinliğe, Vali Mustafa Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA