MASKİ'den Tasarruf Çağrısı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü içme suyunun tasarruflu kullanılması için çağrıda bulundu.



MASKİ'den yapılan yazılı açıklamada, MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, 2016'nın yaz ve sonbaharında yağışın çok çok az olduğunu,yağış miktarının 2015'e oranla yaklaşık yüzde 50 oranında azaldığını aktardı.

Özdemir, şunları kaydetti:

'Yağışların azlığı nedeniyle içme suyu kaynaklarımız yeterince beslenemedi. Şehrimizin su ihtiyacını karşılayan Gündüzbey kaptaj kaynağımızda gözle görülür oranda düşüş var. Yağış durumu böyle devam ederse önümüzdeki yıllarda oranın daha da azalacağını ön görüyoruz. Suyun az, tüketimin çok olması sebebiyle depoların su tutması azalmıştır. Bazı vatandaşlarımız musluklarını açık bırakmakta bu da tüketim değerini yükseltmektedir. Bu nedenle bazı bölgelerde kısmi su kesintisi uygulanmaktadır. Vatandaşlarımız suyu tasarruflu kullanmalıdır. Kuraklıkla ilgili üzerimize düşen görevi yaparak tüm il genelinde uzun vadeli çalışmalar yürütmekteyiz. Ancak bu konuda vatandaşlarımıza da büyük görevler düşmekte. Suyun tasarruflu kullanılması konusunda özen göstermelidirler. Su arızalarında vatandaşlarımızın 185 çağrı merkezimize bilgi vermeleri büyük önem arz ediyor.'

Kaynak: AA