Aksaray'da 'Efendimizin İzinde Siyer-İ Nebi' Yarışması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Aksaray Şubesince 'Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması' düzenlendi.

Bu yıl 6.'sı düzenlenen yarışma il genelinde 20 okulda gerçekleşirken, 850 lise öğrencisi ve 1550 ortaokul öğrencisi sınava katıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Aksaray Şube Başkanı Sait Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in hayatını gençlerin öğrenmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Son dönemlerde toplumda birçok olumsuzluk yaşandığını ifade eden Çelebi, şöyle konuştu:

'Gençlerin yarışmada temel metin olan Gaye İnsan Hazreti Muhammed kitabını okumaları bile çok önemli bir kazanımdır. Efendimizin hayatından küçücük kesitlerin öğrenilmesi, bir sözünün hafızalarda kalması belki bir gencin geleceğini şekillendirecektir. Bir gencin ’'insanların en hayırlısının insanlar için faydalı olan kişi olduğuna' inanması, herkesin kazanmasına yol açacaktır.'

Çocuğunu sınava getiren Necla Aykol ise Anadolu Gençlik Derneğinin düzenlediği yarışmanın önemli olduğunu ifade ederek, 'Kızım Aygül’ü yarışmaya getirdim. Gerçekten de iyi düşünülmüş bir sınav. Çocuklarımız bu sınav sayesinde Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi öğrenmeleri sağlanıyor. Yarışmayı düzenleyenlere teşekkür ediyorum.' dedi.

Kaynak: AA