Başkan Karaosmanoğlu, 'Üreten Bir Nesil Yetiştireceğiz''

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele’de ki Barbaros Cami Hatice Seyrek 4-6 Yaş Kuran Kursu ile Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Başkan Karaosmanoğlu, 'Üreten Bir Nesil Yetiştireceğiz''
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele ilçesinde bulunan Barbaros Cami Hatice Seyrek 4-6 Yaş Kuran Kursu ile Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Çocuklarımızın eğitiminde her türlü fedakârlığı yaparken, en güzel şartlarda eğitim almaları için çalışıyoruz. Onlarda bu emeklerin karşılığını vatanına, bayrağına ve milletine hayırlı bir evlat olarak verecekler. Üreten bir nesil yetiştireceğiz, geleceğin büyük Türkiye’sini kuracağız” dedi.

Günün ikinci ziyaretini Başiskele Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ülkedeki Meslek Lisesi eğitimin çok daha önemsenen ve ihtiyaç hissedilen bir alan olduğunu göstermek zorunda olduklarını söyleyerek yetkililerden okul hakkında detaylı bilgi aldı.

Atölyeleri gezen ve öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu, “Meslek liselerindeki altyapı eksikliklerinin tamamlanması için gayret etmeliyiz. Sanayicilerimiz kalifiye çalışan bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını direkt kendilerinden duyuyoruz. Geçmiş yıllarda mesleki liselere karşı yapılan hataların etkisiyle bugün piyasanın talep ettiği mesleklerde yetişmiş insan sıkıntısı yaşıyoruz. Bunu aşar, yetişmiş insan sayısını arttırırsak ülke ekonomimiz çok daha güçlü olur. Bunun için Mesleki ve Teknik Liselerine ihtiyacımız var” açıklamasını yaptı.
Kaynak: İHA