Doğu Guta'da Halep'e Destek Gösterisi

Rejim kuşatması altındaki Doğu Guta bölgesindeki Suriyeliler, İran komutasındaki Şii milisler ve rejim saldırıları altındaki Halep'e destek gösterisi düzenledi.

Suriye'nin başkenti Şam'da rejim güçlerinin kuşatması altında yer alan Doğu Guta bölgesindeki ilçe ve beldelerde halk, İran komutasındaki milislerin ve rejimin saldırıları altındaki Halep'e destek olmak için gösteri yaptı.

Başkentin doğusunda yer alan ve 4 yıldır Beşşar Esed güçlerinin kuşatması altında yer alan Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesi, Sakba, Hamuriye ve Zemelka beldelerinde yüzlerce Suriyeli, rejimin ve İran destekli milislerin kuşatması altındaki Halep'in doğusundakilere destek için dün ve bugün protesto gösterileri düzenledi.

Elllerinde devrim bayraklarıyla Sakba meydanında toplanan Suriyeliler, 'Halep, Sakba seninle ölüme gider', 'Halep, kimseye müsamaha gösterme', 'Doğu Guta seninle ölüme kadar vardır', 'Halep yanıyor!' yazılı İngilizce ve Arapça pankartlar taşıdı.

Göstericiler, ''Ey Halep, seninle ölüme gideriz! Ey Allahım, senden başka kimsemiz yok!'' sloganları attı.

Suriye'nin doğu Halep bölgesinde Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarında 15 Kasım'dan bu yana katledilenlerin sayısı bin 140'a ulaştı.

Türkiye'nin arabuluculuğunda dün 19.00 sularında, Rusya öncülüğündeki rejim güçleri ile doğu Halep'teki silahlı muhalif gruplar arasında ateşkes sağlanmıştı. Mutabakatla, sivillerin ve silahlı muhaliflerin güvenli biçimde tahliye edilmeleri, Halep'in güneybatısında yer alan muhaliflerin kontrolündeki İdlib iline nakledilmeleri öngörülmüştü.

Ancak İran komutasındaki Şii milisler ve rejim ordusu, bölgeden ilk etapta çıkarılmak istenen yaralılara izin vermeyerek, sabah saatlerinde ateşkes ihlallerine başlamıştı.
Kaynak: AA