Belediyeden Vatandaşa 'Hukuki' Destek

Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Barosu işbirliği ile kurulan Adli Yardım Bürosu, ilçe sakinlerinin hukuki sorunlarına destek olmak için ücretsiz hukuki danışmanlık hizmeti veriyor.

KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN - Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Barosu işbirliği ile hayata geçirilen Adli Yardım Bürosu, ilçe sakinlerinin hukuki sorunlarına destek olmak için her hafta ücretsiz hukuki danışmanlık hizmeti veriyor.

Ankara Barosu avukatlarından Behnur Ayılgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hukuki danışmanlık almak isteyen mağdur vatandaşlar için her hafta baro tarafından görevlendirilen bir avukatın Yenimahalle Belediyesinde hizmet verdiğini söyledi.

Vatandaşların bu hizmet için hukuki danışmanlık ücreti ödemediklerini kaydeden Ayılgan, adli yardım talepli açılan davalarda, hakim tarafından uygun görülmesi halinde vatandaşların mahkeme masraflarından sorumlu tutulmadığını dile getirdi.

Ayılgan, vatandaşların ağırlıklı olarak kadına şiddet ve boşanma vakaları gibi sorunlarla başvurduklarına işaret ederek, 'Genelde genç kızlarımız maalesef yoğun bir fiziki şiddet şikayetiyle geliyorlar. Kucağında bebeği ile terk edilen, ayrıca sığınma evlerinde kalan çok fazla kadın mağdurlarımız var. Onlar için mutlaka bir avukat ataması yapıyoruz.' diye konuştu.

- İki binden fazla vatandaşa hukuki destek

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise hukuki desteğe ihtiyacı olan tüm vatandaşlara 2011 yılından bu yana kucak açtıklarını belirterek, Adli Yardım Bürosu aracılığıyla 2 binden fazla vatandaşa hizmet verdiklerini anımsattı.

Yaşar, göreve geldiği günden bu yana halka birebir dokunan tüm hizmetlere yatırım yaptıklarını belirterek, 'Halkımızla bütünleşmek, yerelleşmemizin en büyük basamaklarından biridir. Vatandaşlarımız geldiğinde adli yardım günü olmasa bile onları belediye bünyemizde çalışan avukatlara yönlendiriyoruz. Sorunlarının çözülmesine yardımcı oluyoruz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA