Balıkesir'de Teröre Tepki Yürüyüşü

Balıkesir’de Mevlit kandili dolayısı ile camilere akın eden vatandaşlar, namaz sonrası teröre tepki yürüyüşü gerçekleştirdi.

Balıkesir'de Teröre Tepki Yürüyüşü
Mevlit kandili dolayısı Balıkesir’de Eski camiye giden vatandaşlar, namaz sonrası dağıtılan Türk Bayrakları ile teröre tepki yürüyüşüne katıldı.

Camiye gelen kadın, erkek, genç, yaşlı çok sayıda vatandaş, namaz çıkışı İstanbul’daki terör saldırısını protesto etti. 15 Temmuz demokrasi meydanına kadar yürüyen yüzlerce kalabalığı çok sayıda polis ekibi eşlik etti. Meydanda toplanan kalabalık şehitler için dua okudu, tekbir getirdi. İHH, Anadolu Gençlik Derneği, Diyanet-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen, Balçek ve İlim Yayma Cemiyeti adına ortak bildiri okuyan Ali Yılmaz, "Polisimizin yanında olmak, vatanımıza, milletimize ve devletimize sahip çıkmak için yine meydanlardayız" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Fetö terör örgütünün ülkede iç savaş çıkarmak için her yolu denediğini söyleyen Yılmaz, "FETÖ terör örgütü ve işbirlikçileri dün de görevi başındaki polisimize alçakça saldırdılar. Bizler ’Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışıyla mücadele eden bir milletiz. Dedelerimizin kanlarıyla alınan bu toprakları hainlere asla teslim etmeyeceğiz. Ülkemizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine kastedenlere meydanı asla boş bırakmayacağız. Korkmadık korkmayacağız. Yılmadık yılmayacağız. Biz bu yola kefenimizle çıktık. ’Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın’ diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise teröristlere lanet yağdırarak, "Şehit düşen askerlerimize, polislerimize, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz bir dönüm noktası oldu. Halkımıza karşı tankların hiç bir şey ifade etmediği ortaya çıktı. İşte bu millet toprağının bölünmesini istemiyor, kargaşa istemiyor, terör istemiyor. Şehit kanları ile sulanmış toprakların üzerinde yaşıyoruz. Bundan sonra da bu millet bu teröristlere, hainlere fırsat vermeyecek. Kanıyla da olsa, canıyla da olsa, ne pahasına olur sa olsun vatanını, toprağını koruyacak. Hiç kimse ülkeyi bölmeye, parçalamaya ya da iç savaş çıkarmaya teşebbüs etmesin. Teröre lanetliyoruz, Allah onları kahretsin" dedi.

Başkan Uğur’un konuşması sonrası vatandaşlar "İdam isteriz" şeklinde sloganlar attı. Yürüyüşe, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA