Tekirdağ'da Bebek Bakım Ve Emzirme Kabinleri Hizmete Başladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan, anne ve bebek için her türlü ihtiyacın düşünüldüğü emzirme kabinleri, Cengiz Topel Meydanı’nda hizmete girdi.

Tekirdağ'da Bebek Bakım Ve Emzirme Kabinleri Hizmete Başladı
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın da katıldığı açılışta konuşan Başkan Eşkinat, “Bazı şeyler vardır ki çok önemlidir fakat gözden kaçar. İşte onlardan bir tanesi emziren anneler için çocuğunun altını değiştirebileceği, onu emzireceği bir alan bulmakta yaşanan güçlüktür. Bu ihtiyacın karşılanmasına yönelik Türkiye’de başlayan önce Bursa, ardından Antalya, Çanakkale şimdi de Tekirdağ’ın merkezi Süleymanpaşa’da 2 tane bebek bakım ve emzirme kabiniyle halkımıza hizmet edeceğiz. Bu proje oturduğu zaman, Türkiye’ye yaygınlaştığında her hangi bir emziren o döneme ait kart sahibi anne nereye giderse gitsin bu hizmet noktalarından faydalanma hakkına kavuşacaktır. İki tane ile başladık, ama arttıracağız. Burada bizle beraber işbirliği yapan kuruluşlara ve üretici firmaya teşekkür ediyoruz” dedi.

“Süleymanpaşa Belediye Başkanı sosyal projelerde dünya çapında çalışmalar yapıyor”

Başkan Eşkinat’ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, sosyal projelerde Süleymanpaşa Belediyesi’nin dünya çapında tanınmaya başladığının altını çizerken, “Oldukça etkilendim. Zaten Süleymanpaşa Belediye Başkanım sosyal projelerde Türkiye değil dünya çapında kendini ve Süleymanpaşa Belediyesi’ni duyuran çalışmalar yapıyor. Ben bu güzel projeden dolayı kendisini kutluyorum. Tekirdağ için gurur duyuyor, bu projenin diğer ilçelerimizde de yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bütün bebek emzirme aşamasında olan annelere hayırlı olsun” diye konuştu.

Albayrak ve Eşkinat incelemelerde bulundu

Açılış konuşmalarının ardından Eşkinat ve Albayrak yeni doğum yapan annelere kartlarını teslim ederken bebek bakım ve emzirme kabini içinde incelemelerde bulundu.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hizmete sunulan diğer Bebek Emzirme Kabininin Mutlukent Engelsiz Çay Bahçesi yanında olacağı ifade edilirken, emzirme kabinlerinin içinde bebek bezi, ped, su, ıslak mendil gibi her şey mevcut olacak.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hizmete sunulan bebek bakım ve emzirme kabinlerinin arka tarafında da kitap paylaşım noktası bulunurken Süleymanpaşa Belediyesi zamanını değerlendirmek isteyenler için ücretsiz olarak kitap hizmeti de sunuyor.
Kaynak: İHA