Toplum Yararına Çalıştırmak İçin 40 Kişi Alınacak

Düzce İŞ-KUR ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 40 kişi alınacak.

Düzce Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Düzce İŞ-KUR ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği okulların temizlik, bakım ve onarımları alanında 40 kişiye yönelik toplum yararına çalışma programı düzenlenecek. Program 1 Aralık 2016 ile 16 Haziran 2017 tarihleri arasında 6 buçuk ay süreyle uygulanacak. Program süresince katılımcılar, 4857 sayılı iş kanunu kapsamında çalıştırılacak, asgari ücret üzerinden maaş ödemesi yapılacak.

Aranan şartlar

Çalışma programına katılacak adaylarda İŞ-KUR’a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, İŞ-KUR’un düzenlediği kurslara son 6 ay içinde katılmamış olmak, Düzce Merkez ilçede ikamet ediyor olmak, emekli ve malul aylığı almıyor olmak, öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç), çalışma programından 1 yılda en fazla 9 ay yararlanmış olmak şartları aranacak.

Müracaatlar, 18 Kasım 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar şahsen İŞ-KUR İl Müdürlüğü’ne, 20 Kasım Pazar günü saat 24.00’a kadar ise www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilecek.
Kaynak: İHA