AK Parti Sakarya Milletvekili İsen'den İlçe Kongreleri Açıklaması

AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, 'İlçe kongreleriyle ilgili hazırlanan bir taslak var. Sürecin 2017 Ocak ayında delege seçimleriyle başlaması planlanıyor.' dedi.

Sapanca İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan İsen, Sakarya'da 3 ilçe başkanının görev süresinin dolduğunu, ancak bunların dışında da değişiklikler olabileceğini söyledi.

AK Parti'nin ülkenin önemli bir sorununu önceden görerek, 3 dönem sınırlaması getirdiğini ifade eden İsen, şunları dile getirdi:

'Bunda amaç bayrak elden ele yenilenerek, tazelenerek dolaşsın. İlimizdeki 3 ilçede başkanlarımızın görev süreleri doluyor. Bu arkadaşlarımızın dışında görevine devam edecek olanlar ya da görev süresi dolmadığı halde de değişime gidilebilecek arkadaşlarımız olacaktır. Bizim küsmeye, kırılmaya, darılmaya hakkımız yok çünkü öbür partilerden farkımız bu. İlçe kongreleriyle ilgili hazırlanan bir taslak var. Sürecin 2017 Ocak ayında delege seçimleriyle başlaması planlanıyor. ' diye konuştu.

İsen, önemli olanın verilen görevin en iyi şekilde yerine getirilmesi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

'2007 seçimlerine giderken Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarıydım. Bakanımız bana gelip 'Sayın Başbakanımız istifa edip aday olmanızı istiyor' dedi. Bunun üzerine birkaç gün sonra istifa ettim ve aday adayı oldum. 15-20 gün sonra adaylıklar belli oldu ve adım listede yer almadı. Bir ay sonra şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve o dönemki yani 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olacağımı söylediler. Ben de 7 yıl bu şerefli görevi ifa ettim. Bu görevimden sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Başmüşavir olmamı uygun gördüler ve bu görevi ifa ettim. Seçimlere giderken de hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de Başbakanımız, 'istifa et aday adayı ol' dediler. Aday oldum ancak adaylığımın bu şekilde gerçekleştiğini hiçbir zaman hiçbir yerde deklare etmedim. Diğer aday arkadaşlarımıza ayıp olmasını istemedim.'

Kaynak: AA