Adapazarı'nda 'Altın Esnaf Belgesi' Töreni

Adapazarı Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü tarafından tüm yasal yükümlülüklerini ve sorumluluklarını yerine getiren esnaflara “Altın Esnaf Belgesi” verildi.

İlçede bir restoranda düzenlenen ödül töreninde konuşan Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın, belge almaya hak kazanan esnafları kutladı.

Aydın, bu yıl 8 farklı dalda esnaflara ödül vereceklerini belirterek, 'Tabii bu ödüller sadece bir sembol. İlçemiz sınırlarında faaliyet gösteren örnek esnaf sayımızın daha da fazla olduğuna gönülden inanıyorum' dedi.

Şehir ekonomisini ayakta tutanların küçük esnafların olduğunu ifade eden Aydın, 'Küçük işletmelerimizin bizdeki manevi değeri yüksektir. Biz belediye olarak her zaman esnafımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Tüm esnaf arkadaşlarımızı tebrik ediyor yollarının açık, kazançlarının bol olmasını diliyorum” diye konuştu.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Alişan da tüm esnafların kendileri için altın değerinde olduğunu vurguladı.

Alışveriş merkezlerinin hızla arttığı süreç içinde kendilerinin de beklentileri olduğunu kaydeden Alişan, 'Esnaf ve Sanatkarlar her türlü şartlara rağmen vardır. İyi ve kötü gününüzde küçük esnaf hep yanınızdadır. Biz hep varız. Adapazarı Belediyesi’nin bizi unutmaması hepimizi mutlu etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Biz ne kadar güçlü olursak şehir de o kadar güçlü olur' değerlendirmesinde bulundu.Daha sonra kahvehane, kuaför, lokanta, bakkal, pastane, fırın, kantin ve kasap olmak üzere 8 farklı dalda faaliyet gösteren esnafa, belgeleri verildi.

Programa, Ruhsat ve Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aydın Tercan, Ruhsat Denetim Müdürü Kıymet İşbilir ve çok sayıda oda başkanı katıldı.

Kaynak: AA