Yetim-Der'in Yardım Çalışmaları

Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (Yetim-Der), geçen yıl yetimlere yönelik 400 bin liralık yardımda bulunduğu bildirildi.

Diyarbakır'da bir düğün salonunda derneğin kuruluşunun 6'ncı yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Dernek Başkan Yardımcısı Sertaç Tekdal, geçen yıla ilişkin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Dernek olarak 2015 yılında yetimlere 400 bin liralık yardımda bulunduklarını belirten Tekdal, şunları kaydetti:

'İslam medeniyetimize baktığımız zaman yetimlerden nice alimler, komutanlar ve fatihler yetiştirmiştir. Maalesef bugün yetimlere olan ilgisizlik neticesinde sokak çocuğu olmakla başbaşa kalmış ve bu çocuklarımız tinerci ve balici olmuş durumdadırlar. İşte yeniden İslam medeniyetimizden alacağımız miras ve dersle bu yetimlerimize sahip çıktığımız takdirde bizlerin de nice alimler ve büyük insanlar çıkarma imkanı söz konusu olacaktır.'

Kur'an-ı Kerim tilavetine de yer verilen törene, Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve Diyarbakır İl Başkanı Şehmus Tanrıkulu ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA