Greenpeace'ten Petrol Arama Protestosu

Greenpeace gönüllüsü bir grup petrol şirketi Shell'in, Kuzey Kutbu'ndaki riskli petrol arama hazırlıklarını protesto etti.

Greenpeace'ten Petrol Arama Protestosu
Greenpeace aktivisti, gönüllüleri ve vatandaşlardan oluşan grup Kadıköy Moda Parkı'nda toplanarak protesto için afiş ve dövizler hazırladı.

Greenpeace Akdeniz Kuzey Kutbu Kampanyası Sorumlusu Ayşe Bereket AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuzey Kutbu'nun bu yaz her zamankinden daha fazla tehlike altında olduğunu söyledi.

Sondaj döneminin açılmasıyla birlikte Shell'in Alaska'da petrol sondajı yapmak için beklediğini anlatan Bereket, "Shell'in 2015 planlarını inceleyen ABD Hükümeti, olası bir petrol arama kazasını yüzde 75 olarak verdi. Biz Shell'in daha fazla kar etmek için bu sevdadan vazgeçmesini, Kuzey Kutbu'ndan geri çekilmesini istiyoruz ve Shell'e 'kendine gel' diyoruz" dedi.

Bereket, Kuzey Kutbu'ndan petrol çıkarmanın başka bir yerden petrol çıkarmaya benzemediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İklim şartları çok sert ve sadece bir kaç ay bölgeye girilebiliyor. Dolayısıyla olası bir petrol kazasının temizlenmesi neredeyse imkansız. Shell felakete davetiye çıkartıyor, burada sorulması gereken soru kaza olup olmayacağı değil, kazanın ne zaman olacağıdır. Bu nedenle bu aktiviteyi bugün Türkiye'deki 8 farklı şehirde eş zamanlı olarak yapıyoruz. Küresel bir eylem dizisinin bir parçası. Nisan ayından bu yana dünyanın dört bir tarafında Shell'in Kuzey Kutbu'ndan çıkması için aktiviteler yapılıyor. Bu da Türkiye ayağı olarak 8 şehirde aynı anda gerçekleşiyor."

Daha sonra toplu halde hatıra fotoğrafı çektiren grup, parktaki eylemine devam etti.

Kaynak: AA