Başkan Tiryaki Altındağlılara Seslendi

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Çanakkale gezisine katılan Altındağlı beyleri dinledi. Vatandaşların isteklerine her fırsatta cevap veren Başkan Tiryaki, sorunlara çözüm önerisinde bulundu. Altındağ Belediyesi’ne bağlı Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri üyelerinin eşleri, önerilerini Başkan Tiryaki’ye sundu. Altındağlı hemşehrilerini tek tek dinleyen Başkan Tiryaki “Ne yapılıyorsa sizin rahat etmeniz için yapılıyor.” dedi.

Başkan Tiryaki Altındağlılara Seslendi
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Aydınlıkevler, Aktaş, Altınpark, Örnek, Seyfi Demirsoy, Doğantepe, Plevne, Mevlana, Hüseyin Gazi, Hacılar, Güneşevler, Karakum ve Karacaören Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinin eşlerinden yaklaşık 300 kişi katıldı.

Vatandaşlar, program öncesi Altındağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün hizmetlerini ve Altın Köy Açık Hava Müzesi’nin tanıtımını izledi.

GERÇEK MAHALLE CAMİLERİ ALTINDAĞ’DA

Başkan Veysel Tiryaki, yaptığı konuşmada Altındağ’ın hızla değiştiğini belirterek Altındağlı vatandaşların da giderek daha bilinçli bir hale geldiğini söyledi.

Mahalle camileri hakkında da açıklama yapan Tiryaki “Türkiye’de kendi parasıyla cami yapan tek belediye Altındağ Belediyesi’dir.” dedi.

Başkan Tiryaki, şu ana kadar 4 mahalle camisi yaptıklarını hatırlatarak ecdadın yaptığı camilerin örnek olarak gösterileceğini vurguladı. Altındağ Belediyesi’nin gösterişten uzak camiler inşa ettiğini kaydeden Tiryaki, bu ibadethanelerin alt kısımlarının ticarethane olarak kullanılmamasını istedi. Başkan Tiryaki, sadece Kur-an sesinin yükseldiği, çocukların bahçesinde huzur bulabileceği, temiz, bakımlı camiler yapma amacı taşıdıklarını dile getirdi.

YEŞİLE “TİRYAKİ” BİR ALTINDAĞ

Başkan Veysel Tiryaki, Altındağ Belediyesi olarak yeşil alanlara büyük önem verdiklerinin altını çizdi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ne yazık ki toplumumuzda yeşile düşman insanlar var. Daha dün gecekonduda oturanlar, bahçelerindeki ağaca gözü gibi bakıyorlardı. Şimdi apartmanda oturmaya başlayınca ağacın yüzüne bakmıyorlar. Oysaki Peygamberimiz Hz. Muhammed, ‘Kim bir fidan diker veya ekin eker de bundan insanlar ve kuşlar faydalanırsa, bu onun için hayır ve berekettir’ diye buyurmuştur. Biz de Altındağ Belediyesi olarak görev ve sorumluluğumuz farkındayız. İlçeye nefes aldıracak büyük parklar yapmaya devam edeceğiz.”
Kaynak: İHA