Emekli Bomba İmha Uzmanının Hat Tutkusu

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde yaşŸayan emekli bomba imha uzmanı 65 yaşŸındaki şžaban MeşŸeoğŸlu, riskli ve stresli mesleğŸinin yorgunluğŸunu hat sanatıyla atıyor.

Ortaokul yıllarında bir mezar taşŸı ustasının yanında çalışŸmaya başŸlayan MeşŸeoğŸlu bir müddet orada taşŸ oyma işŸi yaptı. Emniyet Genel MüdürlüğŸünün sınavlarında başŸarılı olarak 1974'te teşŸkilata giren MeşŸeoğŸlu, 10 yıl bomba imha uzmanı olarak çalışŸtıktan sonra terfi etti. MeşŸeoğŸlu, 1993'te emekli olduktan sonra İhsangazi'ye yerleşŸti.

Kastamonu'daki Hz. Pir şžeyh şžaban-ı Veli Türbesi'nde gördüğŸü kufi (Arap yazısının düz ve köşŸeli çizgilerle yazılan eski bir biçimi) yazıyla yazılmışŸ "Allah" levhasından etkilenerek tekrar oyma sanatına geri dönen MeşŸeoğŸlu, boşŸ zamanlarını hat sanatıyla değŸerlendirerek çeşŸitli eserler üretiyor.

şžaban MeşŸeoğŸlu, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, emekli olduktan sonra hat sanatıyla uğŸraşŸmaya başŸladığŸını ve kufi yazı biçimiyle eserler verdiğŸini söyledi.

Kufi yazıya karşŸı büyük ilgisinin olduğŸunu ifade eden MeşŸeoğŸlu, şŸöyle konuşŸtu:

"Bu sanatla uğŸraşŸmak dışŸarıdan görüldüğŸü gibi kolay değŸil. Hem emek istiyor hem de sabır ama beni dinlendiriyor. Adeta rehabilite oluyorum diyebilirim. Deneme yanılma yöntemiyle birçok eser ortaya çıktı. Bunlar arasında Allah'ın 99 ismi, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in ismi ve Kur'an-ı Kerim'den çeşŸitli ayetler yer alıyor. İnşŸallah, ileride bunları bir sergide vatandaşŸlarımızın beğŸenisine sunacağŸım."

şžaban MeşŸeoğŸlu, emekli olanların vakitlerini boşŸ geçirmeyerek buna benzer işŸlerle uğŸraşŸmaları gerektiğŸini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA