Bozcaada'da 3 Bin Kişi Koşacak

New Balance Bozcaada Koşusu'na bu yıl 3 bin kişi katılacak.

Bozcaada Kaymakamı Abdülgani Mağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bozcaada'nın turizm sezonunun yavaş yavaş uzamaya başladığını söyledi.

Turist sayısında geçen senelere göre ciddi artışların yaşandığını ifade eden Mağ, Bozcaada'da 1 Mayıs tatilinde inanılmaz bir rağbet yaşandığını belirtti.

İlçede doluluk oranının yüzde yüz olduğunu, bununda adada bulunan işletmeler ve turizmciler için güzel bir gelişme olduğuna işaret eden Mağ, "Şimdi bunların devamında hafta sonu Cumartesi günü New Balance sponsorluğunda bu yıl beşincisi düzenlenecek Yarı Maraton koşusu yapılıyor. Bu etkinlik dolayısıyla da adamızda doluluk oranını yüzde yüz olarak gerçekleşiyor. 19 Mayıs tatili içinde gelen rezervasyonlardan alınan veriler doğrultusunda bu tarihte de doluluk oranının yüzde yüzler seviyesinde olacağını umuyoruz" diye konuştu.

Bozcaada Turizm İşletmecileri Drrneği Başkanı Yahya Göztepe ise, adanın hafta sonu yapılacak olan bu maraton koşusuna alıştığını ve bu koşunun artık Bozcaada'nın simgesi haline geldiğini söyledi.

Geçen sene 2 bin 500 kişiyle sınırlandırılan koşuya bu sene 3 bin kişinin katılacağını anlatan Göztepe, "Biz bu etkinliğe hazırız. Geçen hafta 1 Mayıs dolayısıyla yoğun bir hafta sonu geçirdik. Bizim için bu iyi bir antrenman oldu" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA