AK Partili Adaylar Tekerlekli Sandalyede Engellilerle Basketbol Maçı Yaptı

AK Parti Milletvekili adayları, tekerlekli sandalyede engelli vatandaşlarla basketbol maçı yaptı. Renkli görüntülerin yaşandığı maç sırasında milletvekili adayları zor anlar yaşasa da keyifli bir maç ortaya çıktı.

Engelliler Haftası nedeniyle Kurtköy Spor Tesisleri’nde düzenlenen basketbol maçına AK Parti Milletvekili adayları Erol Kaya, Hulisi Şentürk, Osman Boyraz ve Alim Erdemir katıldı.

Milletvekili adayları, sahaya indikten sonra önce tekerlekli sandalyeye geçtiler. Burada hazırlıklarını yapan adaylar, daha sonra engellilerle ısınmaya başladı.

Isınma turlarının ardından hakemin düdüğü ile başlayan maç renkli görüntülere sahne oldu. Bu maç sırasında ilk defa tekerlekli sandalyeye binen adaylar, önce zorlansalar da daha sonra kısa sürede uyum sağladı.

“ENGELLİLERİ ANLAMAK İÇİN YAŞAMAK DA GEREKLİ”

AK Parti Milletvekili adayı Erol Kaya, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Engellileri anlamak sadece engelleri kaldırmakla değil, bazen onu yaşamak da gerekli. Evet, AK Parti hükümetleri engellilerle ilgili gerek istihdam noktasında gerek eğitimleri ile ilgili gerek rehabilitasyonları ile ilgili çok ciddi adımlar attı. Yerel yönetimlerimiz artık her engellinin sokaklara ulaşabileceği engellerin kaldırılacağı mekanlar fiziksel mekanlar düzenlemeye başladı.

Ama bunlar sadece yeterli değil” dedi.

Son 5-6 yıldır engellilerin olimpiyatlarda madalyalar aldığını hatırlatan Kaya, “Hepimiz potansiyel bir engelliyiz. İnşallah ülkemizde sadece farklı dillerin farklı lehçelerin değil bütün farklılıklarımızla yaşadığımız bir toplum hayatı barış içerisinde olmayı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“Yenildik ama ezilmedik” şeklinde cevap veren Kaya, maç sırasında biraz zorlandığını ama sonra alıştığını söyledi.



Milletvekili adayı Hulisi Şentürk ise, “Aslında bu ve buna benzer etkinliklerin temel amacı yaşamdaki engellerin kendi bünyelerinden kaynaklanmadığı aslında kentlerimizin engellilere uygun tasarımların olmadığı için engellilerin yaşama katılamadığının güzel bir göstergesi. Eğer engellilerimizin engellerine göre kentler tasarlanırsa aslında bunlar aslında toplumun her yaşamına her etkinliğine katılabileceklerini burada ispatladılar. Eze eze bizi yendiler. Şov yaptılar resmen. Ama saygılarından da kusur etmediler” diye konuştu.

Keyifli bir mücadele olduğunu belirten Milletvekili adayı Osman Boyraz ise, “Tabi sadece engellileri anlamak değil zaman zaman da onların yaşamlarında nelerle karşılaştığını şuan ki müsabakada yapmış olduğumuz gibi hissettik. Bütün bu süreçlerde engelli kardeşlerimizin problemlerini çözmek daha güzel onların imkanlara ulaşabilir, erişilebilir mekanlar ve bu tip organizasyonların düzenlenmesi konusunda hem belediyemiz hem hükümetimiz ciddi anlamda destek veriyor” dedi.

Milletvekili adayı Alim Erdemir de, “İşin teorisinde olmak var bir de pratiğinde olmak var. Pratikle birlikte engellilerimizin içerisinde bulundukları durumu da daha iyi gördük ve anladık” şeklinde açıklamada bulundu.
Kaynak: İHA