İdrar Torbası Karın Bölgesine Kayan Hasta Tedavi Edildi

Prostat şikayetiyle Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran 69 yaşındaki Mehmet Altunel'in karın bölgesi alt kısmına kayan idrar torbası, ameliyatla yerine alındı.

MKÜ Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Namık Kiper, AA muhabirine, hastanın muayenesinde, idrar torbasının kaydığını tespit ettiklerini söyledi.

Bu tür vakalara ender rastlandığını vurgulayan Kiper, şöyle devam etti:
"Hastanın idrar torbasını başarılı bir operasyonla olması gereken noktaya aldık. Eğer 60 yaşında bir kişi idrarını yapamıyorsa ilk etapta prostat veya idrar yolunda bir darlık akla gelir. Biz de bunu incelemek istedik. İki hafta önce ameliyata aldığımızda aletle idrar torbasını bulamadık. Daha sonra çekilen filmlerde idrar torbasının aşağı kaydını gördük. Bugün de binde bir rastlanan bu vaka için operasyon gerçekleştirerek, torbayı eski yerine yerleştirdik. İki gün sonra hastamızı taburcu edeceğiz."
Kiper, üroloji bölümünde 42 yıllık meslek hayatında böyle bir olayla karşılaşmadığını kaydetti.

Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Aydoğan da 69 yaşındaki hastayı sağlığına kavuşturduklarını belirtti.

Mehmet Altunel de 2 aydır idrar yapma sıkıntısı çektiğini, bunun üzerine hastaneye başvurduğunu ifade ederek, başarılı ameliyat sonucu kendini iyi hissettiğini söyledi.

Kaynak: AA