Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın'ın Büyükşehir olmasının ardından mücavir alandaki besi damlarının kent merkezi dışına çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.

İncirliova Belediyesi Düğün Salonu'nda besicilerle düzenlenen toplantıda, mücavir alandaki büyük ve küçükbaş hayvan damlarının taşınması gerektiği anlatıldı.
İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, toplantıda yaptığı konuşmada, hayvan damlarının taşınması sürecinde belediye olarak besicilere her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Besicilerin mağdur olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Kale, "Büyükşehir Yasası gereği besi damlarının şehir dışına çıkarılması zorunluluğu doğmuştur. Hayvancılık yapan vatandaşlarla toplantı yaparak bir ilke imza atıyoruz. Hayvan damlarının tamamının şehir dışına çıkarılması için belediye olarak elimizden gelen maddi ve manevi desteği vatandaşlarımıza sunacağız" diye konuştu.


- Germencik'te, "nöbetçi bakkal" uygulaması
Germencik'in Mursallı mahallesinde kendi aralarında anlaşan 4 bakkal, haftada bir gün tatil yapabilmek amacıyla yıllardır, "nöbetçi bakkal" uygulamasını sürdürüyor.
Mahallede bakkal işleten Eren Altay (38), her pazar mahallede bir bakkalın açık kaldığını, diğerlerinin tatil yaptığını söyledi.


Mahallede 4 bakkalın da uzun yıllardır faaliyet gösterdiğine işaret eden Altay, her bakkalın ayda bir kere nöbet tuttuğunu, böylelikle alışveriş ihtiyacı olan vatandaşların mağdur olmadığını ifade etti.

Öte yandan mahallenin diğer bakkal esnafları, Şerek Kapar, Eşref Kapar ve Nazif Özleyen, memnun oldukları uygulamayı bundan sonra da devam ettireceklerini dile getirdi.

Kaynak: AA