Milas'ta Jandarma Güvenlik Önlemlerini Artırdı

Milas ve Bafa jandarma ekipleri, Muğla’nın İzmir ve Aydın’a açılan işlek güzergâhlarından Söke karayolunda yaptıkları yoğun denetimlerle suçun önlenmesi konusunda önemli çaba sarf ediyor.

Milas'ta Jandarma Güvenlik Önlemlerini Artırdı
Muğla’nın önemli turizm destinasyonlarına İzmir ve Aydın üzerinden ulaşımı sağlayan Milas - Söke karayolunun Bafa Mahallesi’nde Milas ve Bafa jandarma komutanlığı ekipleri, son günlerde artırılan denetimlerle suçun önlenmesi konusunda etkin çalışma yürütüyor. Son günlerde ekiplerin yaptığı çalışmada maden kaçakçılığı ve uyuşturucu ticaretine yönelik başarılı sonuçlar elde edilirken, yol uygulamaları 24 saat esasına göre devam ediyor.

Uyuşturucu ve patlayıcı madde dedektör köpekleriyle bölgedeki asayişin sağlanması için etkin bir çalışma yürüten Milas İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Bafa jandarma karakol ekipleri; uyuşturucu ticareti, olası patlayıcı madde tehdidi ve göçmenlerin geçişinin engellenmesi konularında gerçekleştirilen denetimlere özel önem veriyor.

Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ile birlikte teknolojinin getirdiği avantajları sonuna kadar kullanan jandarma, ağırlıklı olarak şehirlerarası yolcu otobüsleri ve diğer araçları kontrol noktasına çekerek detaylı arama yapıyor.

Uygulamalarda, otobüs yolcularının arama kaydının bulunup bulunmadığı denetlenirken; araçlardaki bomba ve uyuşturucu aramasında Resim, Engel, Ceza, Vade isimli özel eğitilmiş köpekler görev alıyor. Eğiticilerin komutlarıyla hareket eden özel köpekler suçla mücadelede ekiplere yardımcı oluyor.

Jandarma ekipleri, uygulamaya giren vatandaşlarla kurdukları başarılı iletişimle takdir topladı.
Kaynak: İHA