Kastamonu'dan Sinop'a Manevi Ve Tarihi Gezi

Kastamonu Sıla Öğrenci Yurdu öğrencileri düzenlenen Sinop gezisinde tarihi ve turistik mekanlar gezdi.

Kastamonu'dan Sinop'a Manevi Ve Tarihi Gezi
20’si Afgan ve Azerbaycanlı toplam 50 yüksek öğrenim öğrencisine yönelik Yurt Müdürü Enis Köklü nezaretinde gerçekleştirilen Sinop gezisi, oldukça renkli geçti. İlk olarak Sinop’un manevi bekçilerinden Seyyit İbrahim Bilal Hazretleri’ni ziyaret eden gençler, buradaki manevi atmosferi teneffüs ederek dualar etti. Ardından kent merkezine geçen öğrenciler Tarihi Sinop Cezaevi ve Sinop Limanı’nı gezme fırsatı buldu. Yurt öğrencileri buralarda bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından doğa harikası Akliman mevkisi ile Hamsaros koyunu ziyaret eden öğrenciler, Akliman’da piknik yapma imkanı buldu.

Öğrencilerin çevre il ve ilçelerdeki tarihi ve doğal güzellikleri tanımaları için bu tür gezileri sık sık organize ettiklerini dile getiren Yurt Müdürü Enis Köklü, Sinop gezisinin de dolu dolu geçtiğini söyledi.

Enis Köklü "Zaman zaman öğrencilerimizi, Kastamonu ve çevre illerimizdeki tabi ve tarihi güzellikleri tanıtmak amacıyla bu tür gezi ve piknikler düzenliyoruz. Bu şekilde arkadaşlarımızın bilgisini arttırmaya çalışıyoruz. Sinop tabii ve tarihi güzellikleri açısından çok ender bir kentimiz. Bu yönüyle öğrenci arkadaşlarımız Sinop gezisinden büyük haz aldılar. Öğrencilerimiz arasında Afganistan ve Azerbaycan’dan gelen 20 öğrencimiz de var" dedi.

Kaynak: İHA