Kosova'dan Paris Terör Saldırısına Tepki

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Paris saldırısı ile ilgili yayınladığı mesajında Fransız halkının acısını paylaştıklarını ve terörle mücadele konusunda Fransa’nın yanında olacaklarını belirtti.

Kosova'dan Paris Terör Saldırısına Tepki
Fransa’nın başkenti Paris’te dün akşam gerçekleştirilen saldırılarında masum insanların hayatlarını kaybetmesi Kosova’yı da derinden sarstı. Kosova devlet erkanı, saldırıların hemen ardından, terör olaylarını sert bir dille kınayarak, Kosova’nın Fransa’nın yanında olduğu mesajını iletti. Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, mesajında Fransız halkının acısını paylaştıklarını ve terörle mücadele konusunda Fransa’nın yanında olacaklarını belirtti.

Fransa halkına yönelik saldırıları kınayan Başbakan Mustafa, saldırılar ile demokratik dünyanın korkutulması hedeflendiğini belirterek, “Tüm dünya teröre karşı seferber olmalıdır” ifadesini kullandı.

Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi ve yaralanmasına yol açan Paris’teki terör saldırıları nedeniyle Fransa’nın Priştine Büyükelçiliği’ne çiçek bıraktı. Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, terör saldırılarına karşı Fransa ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Veseli, “Demokrasi ve özgürlüğün kalbi olan Paris’te yaşanan saldırılar nedeniyle tümümüz bugün Fransa’nın yanındayız. Terör saldırılarını bizim değerlerimize de yapılan saldırı olarak niteliyoruz” şeklinde açıklama yaparak Fransa’nın Priştine Büyükelçisi Maryse Daviet’e taziyelerini iletti.

Paris’te gerçekleştirilen terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin anısına Priştine’de dün gece geç saatlerde mumlar yakıldı. Kosova’yı da derinden sarsan olay nedeniyle Hashim Thaçi’nin başında bulunduğu Kosova Demokratik Partisi (PDK) Gençlik Kolları üyeleri Fransa ile dayanışma içinde olduğunu göstermek için terör saldırılarında ölenlerin anısına mum yaktı.
Kaynak: İHA