Gasmek 1. Yıl Sergisi Açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GASMEK) Geleneksel 1. Yıl Sergisinin Açılışına Eski Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler’de katıldı.

Gasmek 1. Yıl Sergisi Açıldı
Gaziantep’teki Tarihi Hışvahan’da yapılan GASMEK 1. Yıl Sergisinin açılışına, Eski Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Ahmet Uzer’in yanı sıra birçok yetkili ve kursiyer katıldı.

GASMEK 1. Yıl Sergisinin açılışı öncesinde, birçok alanda uzmanlaşan kursiyerlere protokol üyeleri tarafından sertifika verildi.

Sergisinin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Biz bambaşka bir şehiriz, bu kadar hanları, hamamları, camileri olan bütün medeniyetlere ev sahipliliği yapmış bir şehiriz. Gaziantep kolay olunmuyor. Gazi kolay olunmuyor. Büyük bir bağımsızlık savaşı vermişiz. Hamdolsun bütün savaşlarda, başarıyla çıkmışız. Şimdi de onların torunları olarak, bir tarafımızda kalemiz, bir tarafta da restore ettiğimiz Hışvahan’ımız sizlerin hizmetinizde, sizlere hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

HAYALLERİNDEKİ GÜZELLİK SALONUNU AÇTI"

Hayallerinde hep güzellik salonu açmak olduğunu dile getiren Nazlı Çekiç açılan kursu duyunca kayıt olduğunu ifade etti.

Çekiç, “GASMEK’in açmış olduğu kursları duyunca, yıllardır hayalini kurduğum şeyin gerçek olabileceğinin farkına vardım. GASMEK’te, temelden başlayarak aldığım kurs sayesinde, işin tüm inceliklerinin farkına vardım. Kurs bitiminde bilgilerimin ve birikimlerimin verdiği özgüven ile güzellik salonunda çalışmaya başladım. Bilgilerimin pratiğe dökülmesinin ardından bende hayallerimin gerçekleşebileceğine dair bir daha umut uyandırdı. Bugün buradayım kendime ait bir güzellik salonum var” şeklinde konuştu.

Siyasete girmeden önce, üreten, istihdam oluşturan ve yaşatan bir şehrin oda başkanı olduğunu dile getiren AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise “İstikrarın ne anlama geldiğini çok iyi bilen ve istikrarsızlık olan ortamlarda ülkemin, şehrimin neler yaşadığını çok iyi bilen bir insanım. 2001 krizinde, bankacılık sektörünün yaşadığı krizde bir gecede yaşanan yüzde 7 bin 500 faizlerin ihracatı nasıl durdurduğunu, istihdamı nasıl çökerttiğini ve fabrikalarımızın nasıl kapattığını çok iyi bilirim” ifadelerine yer verdi.

Eski Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler de, “Fatma Şahin Başkanımız konuşurken, zannettim ki, mikrofonda ben konuşuyorum. Bir Milli Eğitim Bakanı ancak bunları yapardı. Ben çok gayret ettim ama buralara kadar gelemedim. Ama şükürler olsun ki, Gaziantep buralara gelmiş. Çocuklarla, hanımlarla herkesle iç içe işte büyük Gaziantep böyle olur. sanki içimde bir şey diyor ki Fatma Hanım Milli Eğitim Bakanı mı olacak ne olacak” diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Ahmet Uzer ise “Sayın Bakanımı burada görünce, bir seçim öncesinde Gaziantep’te siyaset yapan bütün insanların, Sayın Vehbi Dinçerler’in kafalarında örnek olarak düşündüklerini biliyorum. Her zaman her yerde söylüyorum. Sayın Dinçerler, Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemlerde, iki büyük icraatı vardır. Birincisi, insanların kahvelerde alıştığı birayı,yasak etmesidir. Bu çok önemli bir şeydir. İkincisi de 19 Mayıs olduğu zaman, bazı aileler kız çocuklarına rapor alırlardı. Bu giyim kuşamı da Sayın Bakanım düzeltmişti. Bundan dolayı böyle bir günde sayın bakanıma tekrar teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra bir araya gelen yetkililer, Geleneksel 1. Yıl Sergisinin açılışını yaparak, sergiyi gezdi.
Kaynak: İHA