Şişli'de müdür savaşları

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile yardımcısı Emir Sarıgül arasındaki krizle başlayan savaş, durmak bilmiyor. Şimdi belediyedeki atamalar inceleniyor.

Şişli'de müdür savaşları
Şişli'de müdür savaşları
CHP'de sular durulmadı. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül'ün kendisini ve ailesini ölümle tehdit ettiğini açıkladı. Bunun üzerineEmir Sarıgül tanık, Mustafa Sarıgül ise şüpheli olarak ifadeye çağrıldı. Ancak Şişli'de yaşanan kriz bu kez savcının dosyasına giren dilekçelerle ortaya çıktı. İnönü tarafından atanan isimlerin eski yardımcısı Emir Sarıgül tarafından görevden alındığı anlaşıldı. Buna göre İnönü, 6 Kasım'da Sarıgül'ün tehdit ettiğini söylediği oğullarını görmek için ABD'ye gitti. Yolculuktan önce, 4 Kasım 2014'te belediyede görevden almalar ve atamalar yaptı.

Ancak 7 Kasım 2014'te İnönü'nün vekili Emir Sarıgül imza yetkisini eline aldı. 4 Kasım'da İnönü tarafından görevden alınan bütün birim müdürlerini görevlerine iade etti. İnönü'nün atadığı diğer müdürleri ise eski görevlerine gönderdi. O isimlerden biri de Bilgi İşlem Müdür Yardımcısı Yaşar Belen'di. İnönü, 4 Kasım'da Belen'i Bilgi İşlem Müdürü olarak atadı. Emir Sarıgül ise 7 Kasım günü Belen'i eski görevine iade etti. İşte belediyedeki atama savaşları, savcıda da şüphe uyandırdı. Terör savcısı, atamalarla ilgili belgeleri de dosyasına koydu.