Şalvarlı Belediye Başkanı Akgün'den Sera Çiftçisine Destek

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazanan, yaşmak ve şalvardan oluşan ilçeye özgü kıyafetiyle de dikkati çeken Zeynep Akgün, Bilecik'in Söğüt ilçesine bağlı Çaltı köyünde yoğun kar yağışı nedeniyle zarar gören seralarda incelemelerde bulundu.

Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin Orta Sakarya vadisinin altın vadisi olarak bilindiğini anımsatarak, Çaltı çiftçisinin kendilerini, kendilerinin de Çaltı çiftçisini sevdiğini söyledi.

Yaşanan doğal afetten dolayı Çaltı çiftçisinin dertleriyle dertlenmek amacıyla burada bulunduğunu ve destek vermek istediğini ifade eden Akgün, şöyle konuştu:
"Çaltı'nın yıl olarak ekonomiye katkısı 50 milyon liranın üzerindedir. Şu an çiftçiler tırnaklarıyla kazmış olduğu seraları kaybettiler. Lakin şu manzara bilmiyorum, deprem olsa ancak bu kadar olurdu. Sağlam sera yok. Bir çiftçinin şu an en az kaybı 150 bin lira. O kadar kötü durumdalar. Yani milli ekonomiye zararın yanında çiftçinin zararı da çok fazla. Tek istedikleri hükümetin yanında olduğunu görmek. Buradan hükümetimizin de başbakanımızın da sahip çıkacağına sonsuz derecede inanıyoruz. Biz buraya dertlerini paylaşmaya geldik. 10 bin dönümün üzerinde bir sera yok. 30-35 sene geriye döndüler. Daha da kötüsü Allah bilir, her çiftçinin 20-30 bin lira civarında borcu vardır. İnanın şu an gözyaşlarını da tutamıyorlar. O kadar kötüler."
Kaynak: AA