Hedefleri Dünya Şampiyonluğu

İmam Hatipler Yarışıyor yarışmasında badmintonda Türkiye şampiyonu olan Kızıltepeli öğrenciler, dünya şampiyonu olmak istiyor.

Badmintonda Türkiye Şampiyonu olan Kızıltepe ilçesinde Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nurjin Aşar ve Süleyman Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nimet Kayaalp, dünya şampiyonluğuna hazırlanıyor.
Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, sağlıklı bir nesil yetiştirmek amacıyla kültür, sanat, eğitim ve spor alanlarında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydederek, etkinlikler çerçevesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile badminton kursu açtıklarını söyledi.

Kursta eğitim alan 2 öğrencinin 30-31 Mayıs'ta 27 ilin katılımıyla gerçekleştirilen İmam Hatipler Yarışıyor yarışmasında Türkiye şampiyonu olduğunu anımsatan Gökdemir, bundan sonraki hedeflerinin olimpiyat ve dünya çapında şampiyonluklar kazanmak olduğunu bildirdi.
Türkiye Şampiyonu olan Aşar ve Kayaalp ise İmam Hatipler Yarışıyor yarışmasının ardından hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu dile getirerek, dünya şampiyonluğu için yoğun çalıştıklarını dile getirdi.
Kaynak: AA