Manisa'dan Kısa Kısa

Fatih Projesi kapsamında Kula Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesinde öğrencilere tablet dağıtıldı.

Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesinde düzenlenen törene Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez ve Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan katıldı.

Kaymakam Hakyemez törende yaptığı konuşmada projeyi önemsediklerini belirterek, "Fatih Projesi; teknoloji fatihleri olarak sizleri geliştirmek istiyor. Bunun için de hiçbir maddi külfetten kaçınılmıyor. En büyük zenginliğimiz Türkiye'nin insan kaynağı gençlerimiz, sizlersiniz. Bu amaçla elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz ve tablet bilgisayarlar vasıtasıyla bilgi teknolojilerini iyi bir şekilde kullanmanız ve bunu öğreneceğinizi düşünüyoruz" dedi.

Protokol üyeleri daha sonra öğrencilere 102 tablet bilgisayar dağıttı.


- Saruhanlı'da kitap fuarı açıldı
Saruhanlı'da çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanarak toplumsal ve kültürel değerlere duyarlı gençler yetiştirmek amacıyla Kitap Fuarı açıldı.
İlçedeki bir kırtasiye tarafından gerçekleştirilen organizasyona katılan Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, sergideki kitapları inceleyip, yayınlar hakkında bilgi aldı.
Tunahan Matbaacılık Kitap Pazarlama sorumlusu Özkan Erkuş, öğrencilere bir ay önce kumbara dağıttıklarını hatırlatarak, "Çocuklar harçlıklarından keserek paralarını kumbaralarına attılar. Şimdi de biriktirdikleri para karşılığı istediği kitabı alacaklar. Amacımız çocukların tasarruf etmeyi de öğrenmeleri" dedi.

Saruhanlı Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün oluru ile organize edilen ve yaklaşık 20 bin kitabın bulunduğu fuarın 5 gün boyunca açık kalacağı bildirildi.



Kaynak: AA