Naat Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Gebze Şubesi tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen Liseler Arası Naat Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle dağıtıldı.

Naat Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Gebze Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in eşi Ragibe Köşker, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Gebze Şube Başkanı Nilay Ayran ile okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Ödül töreninde konuşan Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran, Kutlu Doğum Haftası’ya birleştirdikleri naat okuma yarışmasında dereceye giren tüm öğrencileri ve öğretmenlerini kutladı. Ayran, “Bu akşam öğrencilerimiz sahnede Peygamberimizi öven şiirleri okurken bizler de bu duygulu anları doya doya yaşadık. Bizlere bu güzel geceyi yaşatan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Program sonunda jürinin yaptığı değerlendirmeler sonucu Liseler Arası Naat Okuma Yarışması’nda birinciliği “Sevgiliyi Sevenler Özler” adlı şiirle Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Havva Korkulu, ikinciliği “Ey Gül” adlı şiirle Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Davut Akyüz ve üçüncülüğü de “Yandım Ya Rasulullah” şiirle Yücel Boru Fen Lisesi’nden Şüeda Aksan kazandı. Yarışmada birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye de gram altın ve kitap hediye edildi.
Kaynak: İHA