Karatay Gençlik Meclisi, Yabancı Öğrencileri Ağırladı

Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 50 yabancı öğrenciyi ağırladı.

Karatay Belediyesi Hizmet Binasında bir araya gelen Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği üyeleri, aralarında dostluk köprüsü oluşturarak Mevlana şehri Konya'da bulunmanın sevincini yaşadı.
Toplantıya, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Kent Konseyi Başkanı Yusuf Güden, belediye meclis üyeleri, İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Vekili Ahmet Tarık Türkmenoğlu ve 50 yabancı uyruklu öğrenci katıldı.

Programda söz alan Türkmenoğlu, gösterilen ilgiden dolayı Karatay Belediye'sine teşekkür etti. 2009 yılında kurulan Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneğinin devamı olarak faaliyetlerini yürüttüklerini belirten Tarık Türkmenoğlu, Konya'da yaklaşık 3 bin yabancı öğrenciye ulaşarak ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösterdiklerini ifade etti.

Karatay Belediye Başkanı Hançerli de Hazreti Mevlana'yı anma törenleri haftasında bir araya gelmenin önemine değindi. Hazreti Mevlana'yı ziyaret edenlerin sayısının 2 milyon kişiyi aştığını ifade eden Hançerli, bunun bir onur ve kazanç kaynağı olduğunu dile getirdi.
Kaynak: AA