Alman Komutan Hüller'den Vali Öz'e Veda Ziyareti

Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan Alman askerlerine ait askeri malzemelerin Almanya'ya sevkiyatı için Trabzon'da kurulan Lojistik Aktarma Noktası Komutanı Albay Stefan Hüller, Trabzon'daki görevini tamamlaması dolayısıyla Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'e veda ziyaretinde bulundu.

Vali Öz, önümüzdeki Cuma günü görevini Albay Rüdiger Attermeyer'e devredeği için kendisini ziyarete gelen Lojistik Aktarma Noktası Komutanı Albay Stefan Hüller ile Albay Attermeyer'i makamında kabul etti.
Öz, ziyarette, Almanya'nın Türkiye'nin pekçok uluslararası platformda ortak hareket ettiği bir ülke olduğunu belirterek, "Almanya Afganistan'da diğer ülkelerle barış gücü olarak önemli bir görevi ifa etti. Şimdi oradan bir çekilme süreci yaşanıyor. Türkiye ve Trabzon olarak bu süreçte gerekli altyapı desteğini veriyoruz. Bütün kurumlarımızla bakanlıklarımızla güvenlik birimlerimiz ve Trabzon halkıyla uyumlu ve güzel bir çalışma ortamı oluşturduk" dedi.

Bu güzelliklerin bundan sonra da yaşanacağını anlatan Öz, "Bu sürecin sağlıklı şekilde sonuçlanması için bütün kurumlarımızla buradaki Alman görevlilerle işbirliği içersinde çalışmaya devam edeceğiz. Hükümetlerimiz ve bakanlıklarımız arasında bu şekilde mutabakat var" diye konuştu.

Öz, Afganistan'da, Orta Doğu'da ve Afrika'da bazı sıkıntılar yaşandığına işaret ederek, şöyle devam etti:
"Huzursuzluklar ve sıkıntılar olan bölgelerde gerek BM, gerek NATO, gerek AB ve diğer uluslararası mekanizmalar hem yaptırım hem aracılık konusunda, güvenliğin sağlanması konusunda mutlaka daha aktif rol almalıdırlar. Artık dünya küçük ve dünyanın bir noktasında olan huzursuzluk diğer coğrafyalarda yaşayan insanları etkiliyor. Uluslararası kurumlar daha etkin tedbirler alarak bu tür huzursuzlukları yerinde çözme konusunda daha ciddi politikalar yürütmelidir. Bu süreçte Türkiye de NATO, AB üyeleri ile bu tür etkinliklerde zaman zaman rol almaktadır. Afganistan'da ve dünyanın diğer yerlerinde yaptığınız hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Yeni komutana da ekibiyle görevinde başarılar diliyorum"
Albay Hüller de gördükleri misafirperverlik için ilgililere teşekkür ederek, "Üç aydan fazla zaman geçti. Bize gösterdiğiniz misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum. Burada çok güzel hatıralarımız oldu. Güzel bir işbirliğimiz oldu. Buraya alışmıştık. Üç aylık bu süreç kısa olsa da burada bulunmaktan çok büyük keyif aldım, mutlu oldum. Her konuda desteklendik" dedi.

Trabzon'un lojistik nokta seçilmesine değinen Hüller, "Trabzon, Alman askeriyesinin seçebileceği en iyi yerdi. Kurumlar ve tüm Trabzon halkı görevimizi tamamlayabilmemiz için tam destek verdi. Bunun devam edeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Lojistik Aktarma Noktası Komutanlığı görevini devralacak Albay Attermeyer de devir teslim töreninin bu hafta Cuma günü yapılacağını belirterek, "Burada olmaktan dolayı mutluyum. Cuma günü görevi devralacağım. Burada şartlar çok iyi. Kurumlarınız desteğini esirgemiyor. Şartlar çok iyi olduğu için burada olmaktan çok mutluyum. Bu güzel işbirliğini sürdürmek istiyorum" dedi.

Ziyaret sonrası Vali Öz, Albay Hüller'e ziyaretin anısına plaket takdim etti.
Kaynak: AA