31. Aksaray-ıhlara Kültür ve Turizm Festivali

31. Aksaray-Ihlara Kültür ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen "4. Geleneksel Karakucak Güreşleri", milli güreşçi Rıza Kayaalp'in katılımıyla başladı.

Belediye Başkanı Nevzat Palta, Kılıçarslan Parkı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, belediye olarak karakucak güreşlerini organize etmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Dünya ve Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp'in programa katılabilmesi için etkinlikleri bir hafta uzattıklarını ifare ereh Palta, Aksaray'da ata sporu güreş müsabakalarını geleneksel hale getirmeye çalıştıklarını vurguladı. Güreşin ata sporu olduğunu vurgulayan Başkan Palta, "Olimpiyatlara ev sahipliği yaparız yapamayız ancak Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi, olimpiyatlarda yarışacak sağlam yarışmacılar yetiştirelim. Başbakanımızın tavsiyelerimize uyup geleceğin sporcularını yetiştireceğiz" diye konuştu.

Programa, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve çok sayıda güreşsever katıldı.

Kaynak: AA